Vad är MIDI?

MIDI, förkortning för Musical Instrument Digital Interface, är standard elektroniska språk "talas" mellan elektroniska instrument och datoriserad utrustning som kontrollerar dem under föreställningarna. Utvecklades i början av 1980-talet, gör att MIDI-teknik en keyboardist att köra igång en drum synthesizer med en nyckel eller en dator för att lagra en sekvens av bestående anteckningar som en MIDI-fil, till exempel. Tangentbordet, drum synthesizer och dator inser alla samma uppsättning binära koden instruktioner. Innan utvecklingen av MIDI-systemet skulle professionella pianister ofta behovet av att inrätta tornar banker av syntar, pianon, orglar och andra elektronik för att spela live. De skulle gå från instrument till instrument för att producera den nödvändiga ljud. Med införandet av MIDI, kunde samma musiker ansluta alla perifera tangentbord tillsammans med 5-pin DIN kablar och kontrollera dem alla genom en master tangentbord. En synthesizer som för bakgrunden strängar, till exempel, kan "lära" annat tangentbord hur man skapar det ljud via en MIDI-anslutning.

MIDI-teknik är inte begränsad till musikaliska syntar, dock. Det är inte ovanligt att hitta andra etappen utrustning, såsom belysning banker, under kontroll av MIDI-kompatibla datorer. Varje lampa kan tilldelas en specifik MIDI-kanal och sätta på eller stänga enligt ett masterprogram. MIDI-program kan också kontrollera effektpedaler för gitarrister eller förinspelade sekvenser för att komplettera ljudet på scenen.

MIDI-filer egentligen inte spela in ljudet från tangentbordet instrument, utan snarare registrera instruktioner om hur man kan återskapa det sound håll. Till exempel kan en keyboardist spelar Beethovens Månskenssonaten på en MIDI-kompatibel synthesizer ansluten till en dator. MIDI-filen ändrar varje anteckning i en serie 1: or och 0: or, liknande binär kod språket. MIDI-kodning omfattar andra aspekter av hur Förutom anteckningar, inklusive dynamik, note-böjning och förändringar av de centrala tryck. Om någon vill spela den inspelade versionen av Månskenssonaten på en annan dator, MIDI fil skulle spela precis vad den ursprungliga keyboardist spelas på det ursprungliga instrumentet. Den ljudåtergivning egenskaper själva datorn kan utgöra ett problem. Datorns ljudalstring kort kan göra ett mycket svagt klingande version av MIDI-fil med vissa obehagliga elektroniska ljud. Moderna datorer med avancerade ljudkort har eliminerat många av dessa reproduktion problem, men många människor fortfarande förknippar MIDI-filer med mindre än spektakulära resultat.

Eftersom MIDI-filer är relativt små och enkla att producera, har de blivit mycket populära för användning på webbplatser, videospel, och MIDI-kompatibla mobiltelefoner. Den ringsignaler på många mobiler man faktiskt MIDI-filer som återger de ursprungliga låtarna med hjälp av telefonens egna ljudkort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.