Vad är Land Art?

Land Art är en konstform som inbegriper fysiskt landskap för att skapa konst, att tvinga folk att se konsten i sitt sammanhang, och med varifrån de konst ur museets och i omvärlden. Människor har skapat konstverk med landskap i århundraden, men den moderna Land Art rörelsen verkligen kom igång på 1960-talet, då amerikanska konstnärer började skapa Land Art i stor skala. Idag arbetar moderna Land Art kan ses över hela världen, ibland alldeles bredvid mycket äldre tomter konst som skapas av människor som levde för tusentals år sedan. är denna typ av konst som ibland kallas jorden art eller markarbeten, och det kan ta många former. Till exempel> Spiral Jetty Spiral Jetty är inte utformad för att användas i praktisk mening, utan snarare att bli beundrad.

Omforma landskapet är ett vanligt inslag i Land Art, som i fallet med Konstverken som skapas genom att lyfta in i landskapet och rörliga komponenter runt. Man kan också lägga till saker för miljön att skapa Land Art, allt från importerat stenar till strukturer som med regionalt tillgängligt material. Det är också möjligt att landskapet Land Art med hjälp av växter. I samtliga fall är Land Art fast, men inte nödvändigtvis oföränderlig. I själva verket ser en av de största skillnaderna mellan Land Art och de flesta av en konst i museet är att Land Art är utformad för att utvecklas , förändring, och slutligen förfall. Vissa konstverk är ganska kortlivade, kvarstående bara för några timmar eller dagar, medan andra medvetet utsätts för erosion och vind så att de blir förvrängd med tiden. Utvecklingen av jordvall är en del av överklagandet, i ögonen på konstnären.

Många konstnärer noggrant dokumentera den skapande processen med fotografier och videofilmer så att ett register över sin Land Art består. Särskilt i fråga om avlägsna konstinstallationer, kan sådana uppgifter vara avgörande, eftersom de ger människor möjlighet att se konst utan att behöva resa. I andra fall är det efemära natur konsten delen av punkten, och ingen dokumentation kommer att göras, tvingar människor att resa till konsten, om de vill se den. Vissa artister känner att fysisk interaktion med Land Art är en viktig del av visning processen, och ibland besökare även uppmanas att bidra till konsten på något sätt.

Om du råkar vara på en längre bilsemester, kan du stöta på några Land Art om du vet vart du ska gå. Prova att använda en sökmotor för att leta efter "Land Art" och den region som du kommer att resa genom att se om några resultat av intresse dyker upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.