Vad är JRock?

JRock står för japansk rockmusik. Det började i Japan på 1970-talet, men det har blivit en världssensation och har spridit sig till USA, Europa och andra platser. Till skillnad från andra typer av rock and roll eller japansk pop (J-pop), har Jrock sin egen unika stil. påverkades Denna typ av musik av Beatles första konsert i Japan 1966, som hedrad japanska krigsoffer. The Beatles 'hippy stil, unikt sound och vild energi samtidigt rörs, uppmuntrade och förargade Japanese people. På 1970-talet vikas hade rock tagit tag i många delar av världen och spred sig snabbt innan den fångas på i Japan, men när den slog, slog det hårt. JRock vägrade att dö, även när andra länder hade flyttat tidigare rock till nya musikaliska sensationer och stilar.

Tidiga grupper som var avgörande för att lägga grunden för JRock omfatta grupp folkrock Den Alfee och punkbandet Sheena The Rockets. De började som efterliknande av västra rock, men de snabbt hittat en egen nisch och efter. Ursprungligen JRock var inte populär bland infödda, men band skulle inte vara så lätt att stänga av sitt eget land. De kändes som de hade någonting att tillföra musikens värld, och de framhärdade. Så småningom stilen fångad på och fortsatte in på 1980-talet, med band som Shonen Knife, BOOWY och Buck-Tip, som noterades för efter sina egna övertygelser snarare än traditionella musiker.

År 1989, ett våldsam, kallas rå rockbandet X JAPAN startade den första japanska rock rörelse, kallas visual kei . Visual kei handlar mest män som använder smink, spik och färg deras hår, och Don dräkter av läder eller vinyl. Denna stil är inriktad på bild, och med västerländska mått mätt, är det liknar gotisk eller punk musik. Föreställningarna äger rum i mörker.

Japan förblev efter resten av världen i allmänhet musik rörelse, men JRock fortsatte in på 1990-talet med grupper som Tre Michelle Gun elefant, GLAY, B'z, Judy and Mary, och Malice Mizer. Dessa band och deras sånger blev en del av japansk kultur genom att den införlivas videospel, tv-shower och TV-serie som kallas anime. Detta fueled Dess popularitet JRock hela landet och så småningom hela världen, såsom asiatisk kultur fanns med i andra länder. Boken Jrock, Ink ger mer förklaring om denna musikstil och de 40 största banden som bidrog till den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.