Vad är Fanart?

Fanart, som kan vara singular och plural, kan definieras som grafiska representationer av olika medieformer som har många fans. Många typer av fanart finns, och de liknar fanlit. I fanlit, folk skriver berättelser, pjäser eller manus om tecken eller världar som redan har skapats. Som namnet antyder fan, de som är stora fans av en viss karaktär, visa, fiktiv värld eller liknande brukar producera detta arbete. Med fanart, istället för att skriva, artister brukar måla, rita eller använda andra grafiska former för att kopiera, representera, utforska eller förlänga livet på en skapad karaktär eller världen. Det finns många exempel på fanart, och dessa kan börja när barnen är små och vill dra sina favorit seriefiguren. Dessa begåvad i konsten kan lära sig exakt hur man tecknar eller återskapa något älskade från en serietidning, TV-, video spel eller film. Ett gemensamt område med fanart är reproduktioner av konst baserad på japansk manga och anime. Folk får använda en kombination av att rita och skriva för att skapa ytterligare äventyr i en serietidning karaktär. Förutom konst inspirerad av manga och anime, mycket populära böcker och filmer tenderar att vara inspiration av massor av fanart . Till exempel Harry Potter, Tolkiens verk, Star Wars och andra kan uppväcka själar artister så att de skapar många representationer av tecken eller världen. Det finns många webbsidor som funktionen fanart museer eller gallerier. Dem som avslutar ett konstverk kan lämna den till dessa platser för eventuellt införande. Vanligtvis är den enda belöning är att dela kärlek med en särskild fiktiv sak med andra.

De flesta gånger, konst inspirerad av verk som inte säljs. Det finns i regel en skillnad mellan en person som har licens för att skapa nya berättelser om en favorit karaktär eller världen, och de som bara gör det för att de älskar tecken eller världen. Vanligtvis nya personer anställs för att utvidga verk av någon annan är fans, och har en unik vision av hur man ska gå. Så länge olicensierad fanart säljs inte, konstnärer vanligtvis behöver inte oroa dig för brott mot upphovsrättslagar. Denna fråga kan bli klibbig när människor tar inte betalt för sina konstnärliga verk.

Artister som får tillstånd eller som är kontrakterade för att skapa ny konst kan bli inspirerande för fan konstnärer alltför . Arbete Alan Lee, som är med i Peter Jacksons filmad version av Sagan om Ringen , till exempel, är nu fångas i illustrerad kopior av Tolkiens verk. Det finns fan konstnärer som kopierar Lees stil eller verkar påverkas mycket av den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.