Vad är Delftware?

Delftware är keramiken tillverkas i holländska regionen Delft, som blivit känd för sin keramik. Classic Delftware har en mycket distinkt blå och vit design med hög glans uppnås genom flera Glaseringslag. Många varuhus och butiker hem design bära Delftware och imitationer som är utformade för att påminna människor om denna berömda och ibland mycket eftertraktad keramik.

Delft har blivit ett känt område för keramik produktion i det 16th århundradet, då keramiker började bosätta sig i stort antal i regionen, som producerar lergods med tenn glasyr som skapade en ljus vit beläggning. Producenter i Delft började dekorera sina vita keramik och förfina sin process, och Delftware var starkt påverkad av kinesiskt porslin.

Ökningen av Delftware keramik görs tillgängliga för människor i en rad olika klasser, snarare än att begränsa det till de rika. Delft blev snart en motor för keramik produktion i Europa, och förutom att göra den berömda Delft blå keramik, konsthantverkare också skapat Delft svart, med en svart bakgrund, och Polychrome bitar, med mönster i olika färger.

officiella Delftware idag bär Delfts Blauw stämpel att indikera att den är äkta, och det finns mycket detaljerade, fina mönster, som ofta innehåller klassiska holländska scener som väderkvarnar. Delftware tallrikar, skålar och andra köksredskap är väldigt populära, och det är också möjligt att finna keramik dockor gjorda av Delftware, tillsammans med Delftware plattor och andra samlarobjekt poster.

Antik Delftware ser märkbart skiljer sig från modern Delftware På grund av förändringar inom teknik, men både moderna och antika versioner anses vara återvinningsbara. Vissa tycker om att samla in och visa olika Delftware poster i sina hem tillsammans med andra samlarobjekt keramik och andra aktivt använder sitt Delftware i tabellen inställningar för formella evenemang. Människor som gillar utseendet och känslan hos Delftware ofta väljer att använda imitationer i dagliga dukningar.

När människor använder Delftware för att äta, bör de vara försiktiga. Vissa keramiker använder en blybaserade final glasyr för att uppnå den berömda sken av traditionella Delftware, gör keramik farligt att äta från. I de flesta regioner i världen, produkter som innehåller bly skall märkas, men sådana etiketter kan falla ned eller tas bort, vilket gör det svårt att veta om keramik är farligt. Om du är osäker, kontakta tillverkaren, tillverkarens stämpel vanligtvis förblir intakt även när keramik vidareförsäljning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.