Vad är Dailies?

Termen "dagstidningar" används för att beskriva rå filmmaterial som samlas efter en dags filmning till visning av besättningen och ibland av rollerna i en film eller tv-show. Dailies utföra ett antal viktiga funktioner, och visning av dagstidningar kan vara ett festligt tillfälle, särskilt efter filma en intensiv eller särskilt svår scen. Normalt dagstidningar inte är tillgänglig för medlemmar av allmänheten, för en mängd olika skäl, inte minst då den mängd inblandade footage. är Dailies också ibland kallas "rush filmer" eller "rusar" i en hänvisning till den hastighet med vilken de produceras. Göra dagstidningar, är filmen utvecklas, synkroniseras med ljudet, och sedan snabbt skrivas ut på film så att den kan ses. Många moderna film-och tv-apparater föredrar dagstidningar i digitaliserad form, men film dagstidningar som fortfarande används, särskilt på big-budget bilder.

För besättningen, dagstidningar erbjuder en chans att kontrollera om de grundläggande tekniska detaljer upptagningen, se till att scenerna ser bra ut, och att filmen inte skadats eller förvrängda. Den verkställande direktören och medlemmarna i det konstnärliga teamet kan kontrollera dags att se om de gillar det sätt på vilket scener spelar, och att se hur det ser ut på film, i motsats till i verkliga livet. Om bilderna behöver bli skjuten igen, bör ställa fortfarande vara färdigmonterad, tack vare att den användes bara, så dagstidningar spara pengar genom att eliminera kostsamma återgår till tidigare uppsättningar och platser.

Vissa aktörer också vill kontrollera rusar för att se hur de söker, särskilt när de leker med ny teknik och utseende. Det kan vara svårt att veta hur något ser ut på film tills scenen är skjuten och tryckt, så aktörer i en mening fluga blind på det som gör en regelbunden blick på dagstidningar viktiga. Eftersom dagstidningar är rå och oredigerat, kan de titta grov och gropig. Till exempel har specialeffekter inte lagts till ännu, så en scen kan verka ofullständigt eller mycket märkligt, och bitar kan saknas om de sköts av en annan film enhet. Det Dailies kan också hoppa runt kronologiskt, vilket kan vara förvirrande för personer som är vana att titta på färdiga pjäser.

Eftersom producerar tidningar är dyrt och titta på dem är tidskrävande, direktör anger oftast om en scen bör överföras till dagstidningar efter att det filmas. I detta fall, efter att ha skriker "cut" indikerar att kamerorna måste sluta rullande skall direktören lägga "print", som anger att han eller hon vill se film i dagstidningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.