Vad är Chimes?

Chimes är namnet på både klocka klockor och en orkester med instrument. Chimes kan hänvisa till tre klockor av hög tonhöjd används för att markera kvartalet timmar, eller en uppsättning chromatically arrangerade klockor spelas från ett tangentbord. Klockan Klockorna kallas ibland klockspelet chimes när de nummer 23 eller fler klockor.

Carillon klockorna vanligtvis monteras i kolonner kallas campaniles och är oftast en utomhus instrument. En resa klockspel, en så kallad "konsert klockspel," skapades 2003 och spelade på olika platser i Tyskland och Nederländerna som sommar. År 2006 fanns det minst 13 resor klockspel i världen.

Carillon klockor är ofta förknippade med kyrkan samhällen och brukade spela psalmer. Men det finns också en samling original repertoar består för dem, samt arrangemang för piano musik och andra verk. USA kompositören Samuel Barber skrev en Suite for Carillon 1934. Den orkestrala instrument kallat chimes eller Tubular Bells är en kromatisk arrangemang av en oktav och hälften av långa metallrör som hängs upp på en ram. Monterade på hjul, slag kan lätt flyttas på plats. Chimes spelas med rawhide eller mallets mässing. Rawhide, ibland ersättas av garn mallets, resulterar i ett mjukt ljud, medan mässing mallets skapa en Tenser och mer fokuserat ljud. för avsikt att låta som kyrkklockor, chimes har komplex över-och undertoner. De sträcker sig från mitten C (C4) till F en oktav och en halv ovan (F5). Längden styrs med en fotpedal.

Chimes har betydande medverkat i många kända orkesterverk. De visas i finalen franske tonsättaren Maurice Ravel's orkestrering av rysk kompositör Modest Musorgskij: s pianostycke, Tavlor på en utställning: "The Great Gate of Kiev. " Chimes är även med i slutscenen i tysk tonsättare Richard Wagner opera, Parsifal , och i slutet av den österrikiske kompositören Gustav Holst: s hyllning till "Saturn" i Planets .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.