Vem är Little Nemo?

Little Nemo är en seriefigur som dök upp i en rad tidningar serier som skapats av Winsor McCay i början av 1900-talet. I alla sina framträdanden tog Little Nemo läsarna genom ett märkligt och fantastiska drömvärld som var slående och surrealistisk nog att Little Nemo band var fortfarande in i böcker och omtryckt ett århundrade senare. Idag är Little Nemo i det offentliga rummet, vilket gör det väldigt lätt att hitta exempel på McCay berättelser, och få en smak av främmande värld Little Nemo.

Nemo, naturligtvis, är latin för "ingen" och karaktären främst fungerat som ett medel för skildringar av underliga dröm världar. I den lilla Nemo band, har karaktären ett antal allt mer märkliga och livliga drömmar innan de vaknat, klassisk, i slutscenen av varje band, en vuxen visas gräl Little Nemo för att vakna i huset. Under hans drömmar möter Little Nemo ett sortiment av vilda och levande karaktärer och går på ett brett spektrum av upplevelser att överbrygga klyftan mellan den verkliga världen och den drömvärld som han flyger till månen, räddar en prinsessa, och äventyr över berg och dal. Den första lilla Nemo band dök upp i New York Herald 1905, med en relativt enkel intrig: Little Nemo försökte komma fram i Slumberland så att han kunde rädda en prinsessa. Emellertid stoppades han vid varje sväng av onda karaktärer, inte rädda prinsessan fram till 1906, varvid de båda gick på en serie äventyr i Slumberland och träffade hjältar som Morpheus och jultomten.

Så småningom, McCay var friade till New York American , och Little Nemo gick med honom. Tidvis var tappat tråden i berättelsen helt, med fokus på remsorna bli frodiga visuella scener, snarare än någon särskild historia. Little Nemo visade sig vara en populär karaktär, med anpassningar förekommer på scen och film, samtidigt som fansen kunde köpa böcker, kläder och andra Little Nemo-tema merchandise. 1913 var pensionerad Little Nemo, bara för att återställas till serietidningar sidor kort i 1920-talet.

Little Nemo kvar en varaktig kulturarv. Den distinkta och spöka konstverk som åtföljde Little Nemo band inspirerat många framtida serietecknare, liksom karaktären själv. Blandningen av fantasi, visade surrealistiska landskap och heroiskt tecken att vara ett populärt tema, och det är en som artister fortsätter att återvända till i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.