Vad är panflöjter?

För många människor som vet lite mytologi, namnet "panflöjter" för tankarna till de grekiska guden Pan, från vem de tar sitt namn. För dem som tittade på TV under 1980 och 90-talet, namnet Gheorghe Zamfir-en berömd rumänsk PANFLÖJT spelare-kan komma att tänka på istället, eftersom minnena av TV-reklam för hans inspelningar kommer att tänka på. Och för opera buffs, den PANFLÖJT-playing karaktär Papageno från Wolfgang Amadeus Mozart's Trollflöjten kan språng att tänka på. är The panflöjter även känd som "pannflöjt", som hänvisar till ett instrument med rör av olika längd, eller "Syrinx", ett instrument med lika långa tuber binds samman och stoppar in i dem att ändra planen. Panflöjter dag mellan nio och tio tusen år sedan. Tidiga instrument består av rör av rotting, vass, eller bambu som binds ihop med läder remmar-de ser någonting som liknar en flotte-och spelade genom att blåsa över i slutet av rören, utan munstycke. De hittades i Grekland, Kina, Burma, Stillahavsöarna och Latinamerika, särskilt i Anderna, där man kunde också hitta panflöjter bildad av fjädrar.

panflöjter kan ha en enda slang eller rör numrering i fyrtiotalet. Vissa panflöjter funktionen ett enda lager av rör, medan andra har två lager, och kan kallas två-rank. I dag, utöver de tidigare material, kan man hitta panflöjter gjord av glas, och förutom de rumänska och sydamerikanska modeller, finns cirkulär panflöjter tillgängliga för inköp. är panflöjter inställda på olika skalor, inklusive pentatoniska, kiselgur och alternativa stämningar. Andinska panflöjter, även känd som Siku eller zampo? Som , är gjorda i olika storlekar och stämningar. De kommer i en eller två rader, och cirka två panflöjter rad är gjorda för att skiljas åt och spelas av två spelare. Dessutom kan vissa panflöjter funktionen tredjedel rad som gör kromatiska skalor som ska spelas.

Andra noteras PANFLÖJT aktörer omfatta rumänska konstnärer Simion Stanciu, Fanica Luca, Damian Luca, Simion Radu, och Nicolae Pirvu, franska PANFLÖJT konstnären Jean-Claude Mara, och Jorge Rico. Panflöjter har använts för att tolka ett brett utbud av musik, från barock konserter till låtar av ABBA, Beatles, julsånger och låtar av Andrew Lloyd Webber.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.