Vad är lägret?

A Band Camp kan hänvisa till många olika typer av läger, normalt för barn, där tyngdpunkten ligger på att praktisera musikinstrument, få specialisthjälp, och spela i ensembler. Ett sådant läger kan ha många olika fokus, eller högt specialiserad. Till exempel kan du delta i ett band läger som specialiserat sig på orkestermusik, eller jazz. Alternativt, vissa band läger har flera olika typer av utbildning på samma gång. En slagverkare, till exempel, kan delta i ett band läger som funktioner möjligheter att spela i ett jazzband, en symfonisk blåsorkester och en hel orkester. Vad som erbjuds beror mycket på längden på lägret och de lärare som är involverade. Liksom många andra typer av läger, de flesta band läger äga rum under sommaren. Löptiden för ett band läger varierar. Några sista bara över en helg, medan andra kan ta ett par veckor, eller ens en månad eller två. Priserna varierar kraftigt. En hel sommar lägret kan bli kostsamt, men en stor upplevelse för barnen. En veckas läger skulle kunna kosta allt från ett par hundra till flera tusen amerikanska dollar (USD). Summer Long band läger kommer att vara den dyraste, och kan kosta upp till tio tusen dollar, om inte mer. Ibland kan en skola orkester eller unga symfoni kommer att ha en helg långt läger eller reträtt för att få förberedda för det kommande året av prestanda och spela. Förutom rigorösa praxis, är studerande ofta placeras i sina "stolar" för året, bestämma vilken typ av delarna kommer att spela. Första stol för varje instrument är oftast provspelade för under denna tid. Ju mer konkurrensutsatt barn i ett läger av detta slag kan känna trycket att ha högre beteckningar under året och vara fokuserad på de släpps ut över sina medmusikanter. Det är inte alltid skapa den bästa "camp" anda, även om fokus i denna typ av lägret är att musikerna tillsammans psykiskt såväl som musikaliskt.

På sommaren band läger som inte hör till en specifik orkester eller skolan, kan gå mer avslappnad. Ytterligare, förutom musikaliska praktiken kan ett band läger erbjuda andra typiska möjligheter sommar läger, liksom möjligheter att vandra, bada och göra konst och hantverk. Men de flesta av tiden kommer att spenderas på att bli en bättre musiker.

Du kanske missade chansen att delta i lägret som barn och ändå önskar att du hade den chansen. Som tur är för många i USA, finns det nu band läger för vuxna, vanligtvis en vecka sessioner, som kan ge vuxna en chans att jobba på att finslipa sin musikalitet och spela i ensembler. Några av de mest populära av dessa är jazz läger, där människor med lite musikkunskap få en veckas lektioner och praktik i att lära sig improvisera och bättre att spela jazz. Sådana läger kan också innehålla musik uppskattning och sessioner historia samt möjlighet att öva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.