Vad är jazzdans?

Jazzdans är en form av modern dans, som är starkt påverkad av ljud, rytmer och tekniker för jazzmusik. Gillar jazzmusik, är jazzdans högst individuella, med betoning på synliggörande individuella färdigheter, och dansare jazz är skickliga i improvisation samt samarbeta med andra dansare att uppnå ett önskat utseende och känsla. Många regioner i jazzens värld erbjuder danslektioner och uppträdanden, och några mycket åstadkommit dansare och koreografer arbete inom detta område.

gillar musiken som inspirerat den har jazzdans sina rötter i den afro-amerikanska samfundet USA. Olika former av jazzdans höll på att genomföras så tidigt som i slutet av 1800-talet, och av första världskriget, jazzdans hade blivit ett accepterat och välkänd genre. Denna dansform fortsatte med att kraftigt påverka Broadway koreografi och i sin tur Hollywood koreografi, och det har även smugit tungt i balett och modern dans.

mest begåvade jazz dansare börjar inom balett. I balett klasser lär de kontrollera, skicklighet och nåd, och de ton och villkor deras kroppar för dans. När dansarna behärskar disciplin balett, de kan genomföra kompletterande utbildning i jazzdans, som vässar improvisation färdigheter, utbildning dansare att röra sig i takten och Riff bort varandra i prestanda. Skickliga jazz dansare kan vara mycket efterfrågad, medverkande i filmer, Broadway och dansföreställningar i hela världen, med vissa konstaterade koreografer som arbetar i många olika genrer, från tv-reklam för att borra lag.

Jazz är känd för att vara kraftigt synkoperade och oförutsägbar, tack vare sin afrikanska influenser, och jazzdans är på samma sätt. Jazz dansare kan vara långsam, drömlika och graciös, eller de kan flytta plötsligt och kraftigt, verkställande fantastiskt språng och andra bedrifter. Som ett resultat, måste de vara fysiskt mycket flexibel, och mycket anpassade till musiken de dansar till.

är Några jazzdans hårt strukturerad och koreograferat, medan andra föreställningar bygga in utrymme för improvisation. I grupp prestationer, måste improvisation noggrant genomföras, med dansarna arbetar tillsammans så att de inte krockar eller distrahera från harmoni på verket, precis som jazzmusiker. Denna form av dans inte nödvändigtvis måste utföras på jazzmusik, även om det ofta är, och det kan integrera kunskaper från andra områden av dansen som TAP; den ursprungliga jazzdans, var faktiskt steppa, med dansare ge sig i andra stilar bara i början av 1900.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.