Vad är ett manus?

Manuskriptet är en allmän term som avser arbete som inte officiellt tryckt eller reproduceras. I grund och botten, manuskript är alltid opublicerade verk. Latin manu scriptus innebär handskriven. Idag, ett manuskript vanligtvis hänvisar till författarens ursprungligen tillverkades som skickas till ett förlag.

Authors idag oftast fram manuskript ut från en dator. Vissa författare kan fortfarande använda skrivmaskiner eller ens hand skriva sina verk, men förlag som har strikta riktlinjer för manuskript format. Varje förlag har sina egna riktlinjer, men vissa konventioner som måste följas i dagens förlagsvärlden. Till exempel är bara vitt papper med svart bläck acceptabelt när de lämnar in ett manuskript. Författare som försöker stå ut med färgade papper och bläck oftast tycker att deras arbete olästa och inte tas på allvar av publicister.

Alla publicister vill manuskript som är lätta att läsa. Teckensnitt som är behaglig för ögonen och breda marginaler och dubbelt radavstånd är nödvändigt när den lämnar manuskript. Redaktörer och läsare som arbetar förlag läst många verk, och naturligtvis de anser både sin tid och syn värdefull. Det är viktigt för författarna att följa varje utgivare exakta manuskript formatering krav. Anledningen till att förlagen begäran dubbelt radavstånd är att ha tillräckligt med utrymme för att lägga till anteckningar och förslag till författarna.

någon bok och tidskriftsutgivare acceptera manuskript skickas på en dator skiva, men många fortfarande inte. Webbpublicister Information på Internet brukar acceptera online manuskript och många har en egen webbplats ledningssystem för författare att använda direkt. Sådana verktyg är oftast bekvämt för författare och är också miljövänligare eftersom användningen av papper elimineras.

Mellan 500-1500 AD, den tid som kallas den medeltida period var manuskript vanligen skrivet på pergament eller pergament. Vellum och pergament är pappers-liknande produkter som traditionellt tillverkas av skinn och inälvor från djur som kalvar, får och getter. Idag, pergament eller pergament är oftast skapats genom bearbetning av träfiber. Dock finns manuskript i dag skickas till förlag billigare, mjukare papper. Papper är också tillverkad av träfiber och massa av ved, men saknar en brokig väv av pergament eller pergament.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.