Vad är ett lapptäcke?

en väv är en väv som får använda valfritt antal av textilier och kan komma i många olika storlekar. Vanligen en tapet hänvisar till en vägg-hängande som avbildas en scen, men termen kan även användas tillsammans med andra textilier för att indikera att en väv scenen vävs in på ett objekt. Exempel på detta är tapet filtar, kuddar bildväv och stolar gobelänger. Den bildväv är en av de mest genomgripande konstverk hela historiska Europa och annorstädes. Många kyrkor och katedraler haft ett antal vackra gobelänger föreställande religiösa scener, och kungar och adel skulle ofta beställa en tapet att berätta historien om ett stort slag eller händelse. Eftersom tapeten kan tas bort från en vägg och rullas upp för enkel transport, i många fall de hade föredragit att väggmålningar eller andra statiska konstformer som var knutna till arkitektur. I en kyrka eller annan religiös inställning denna rörlighet innebar tapeten kunde hållas förvaras förs ut endast för speciella tillfällen och högtider, bidra till att komplettera sin upplevda betydelse. på grund av användningen av olika färgat tråd och hur trådarna kan smälta samman i tre dimensioner, kan bildväv för ett intrikat samspel av färg och ljus. Den subtila nyanser och skillnader i utseende från olika vinklar ofta förekommer i stora gobelänger liknar, men skiljer sig mycket från de som finns i stora klassiska målningar. Förutom deras estetiska värde, en väv också lämnat en kyrka eller slott med den extra fördelen av isolering. Tjocka lager av tyg som kantar väggarna hjälpt till att hålla värmen fångade i, och även hjälpte dämpa den något hårda akustik stor sten kammare. Den mest kända tapet i historien är utan tvekan Bayeuxtapeten. Även ursprung tapeten är högst omstridda, tycks det ha funnits någon gång på 1070-talet vare sig i England eller Frankrike. Tapeten skildrar den normandiska erövringen av England med Vilhelm Erövraren som dess centralfigur. Historien berättas i ett antal paneler, som börjar med ett sjukt King Edward och sluta med den franska segrande i slaget vid Hastings. Bayeuxtapeten är bara omkring 230 fot (70m) lång och tjugo inches (50cm) hög.

Andra berömda gobelänger inkluderar Sampul väv, från ca 3: e århundradet f. Kr. i Grekland, Lady and the Unicorn från den 15: e talet i Frankrike, och den moderna Quaker tapeten. Den Sampul tapet visar en kentaur och en grekisk soldat, vävd med trådar i över tjugo olika färger. Tapeten hittades i en grav nära Kina, där den hade gjorts till ett par byxor. Den Lady and the Unicorn är allmänt hyllas som en av de mest spektakulära konstverk komma från den europeiska medeltiden. Det är en cykel av sex gobelänger, var och en representerar en av de fem sinnena, och en representerar kärlek. Detaljen arbete är vacker, och användningen av ljus och skugga skickligt.

Den Quaker tapet är en modern tapet visar rika historia Quaker tro, från sitt ursprung i den 17: e århundradet genom nutid. Det består av 77 paneler och skapades av över 4000 personer under en period av 15 år under 1980-talet och 90-talen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.