Vad är ett dragspel?

Ett dragspel är en typ av fri-vass musikinstrument som liknar ett dragspel, med två paneler som förbinds med en uppsättning av bälgen. Concertinas ofta sexkantiga i design, och de tenderar att vara mindre än sina dragspel kusiner. Det finns ett antal olika dragspel stilar och typer på marknaden, och dessa instrument kan höras i en mängd olika inställningar. De följer ofta folkmusik och avslappnad sammankomster musik.

Liksom andra fri-vass instrument ger ett dragspel ljud genom att tvinga luften förbi en vibrerande vass. Tonen kan ändras med hjälp av knappar, som kan ge enstaka toner eller spelas tillsammans för att skapa ett ackord. Luft pressas genom dragspel genom att manipulera bälgar. En välkänd medlem av den fria vassen familj är munspel, där användare blåsa luft förbi vassen för att skapa ett önskat ljud. Den äran för uppfinningen av dragspel vanligtvis går till Sir Charles Wheatstone, som utvecklade en tidig version i England 1829, men versioner också dök upp i Tyskland strax därefter. Det är oklart om tyskarna uppfann instrumentet oberoende, eller om de plockade upp den brittiska versionen och anpassat det. Namnet på instrumentet är en förening av "konsert" och den italienska diminutiva ändelsen "-ina. " En svindlande mängd variationer på dragspel kan hittas. Vissa producera ljud som bälgen är komprimeras bara, medan andra kan få ljud i båda riktningarna. Det är också möjligt att hitta variationer som spelar olika toner på pressen och dra i bälgen. De flesta har knappar arrangerade i en kromatisk skala, vilket innebär att de framsteg som även halvtoner, medan andra är Diatoniskt, blanda full ton mellanrum och några halv mellanrum ton. Form av ett dragspel kan också variera, många tyska versioner, till exempel, är kvadratiska eller rektangulära snarare än sexkantig.

Vissa butiker som lager musikinstrument bära Concertinas, och de kan oftast sorteras efter särskild begäran om kunder som vill ha dem. Concertina lärdomar kan ibland vara svårt att få, beroende på var i världen man är, även om en spelare är väl förtrogen med andra fri-vass instrument, är det möjligt att plocka upp de färdigheter som behövs för dragspel genom att experimentera med instrumentet. Inspelningar av dragspel musik finns också, för människor som vill uppskatta ljudet av duktiga framföranden eller musik från olika regioner i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.