Vad är ett coverband?

blivande musiker som vill bilda ett band har flera olika karriärvägar att välja bland. Vissa kan komponera och utföra det ursprungliga materialet som skapats av bandmedlemmarna själva, som i fallet med Pink Floyd eller Radiohead. Andra, såsom pop band N'Sync och Backstreet Boys, kan tillåta att en ledningsgrupp för att välja material utifrån låtskrivare. Ett annat alternativ är att täcka material av etablerade band, därav beteckningen coverband . Ett coverband allmänhet väljer sitt material från en gemensam pool av musikaliska intressen och förmågor. Enskilda coverband medlemmar kan redan ha dussintals populära låtar i sin repertoar, men de måste komma till ett möte av hjärnorna att bestämma vilka låtar som kommer finnas kvar på sina prestationer lista som ett band. Ett coverband som ofta begränsar sin uppsättning listor till specifika genrer av musik, såsom country, blues, classic rock eller Top 40.

Många professionella musiker börja sin karriär som medlemmar av ett coverband, som ger dem tillfälle att finslipa sina instrument eller stärka sin röst innan man ger sig på solokarriärer eller original songwriting. Även den legendariska brittiska rockgruppen Beatles tillbringade år som ett coverband i Tyskland, utför rå versioner av amerikanska pop hits på lokala barer och nattklubbar. Som bandets intresse för låtskrivning växte de till slut la mer ursprungliga materialet till deras uppsättning listor. Ett coverband brukar fungera i lokala eller regionala mötesplatser, främst barer och små nattklubbar. Ibland kan en mycket populär lokala coverband inbjudas att öppna för en nationell handling, men de flesta arbetar i relativt dunkel. Många lokala barer hyra ett coverband för att attrahera och behålla kunder, förtroende för att bandet kommer att utföra en mängd olika låtar. Ett coverband är inte detsamma som en tribut band, dock. Medan ett coverband får arbeta mycket hårt för att återskapa de väsentliga elementen i den ursprungliga konstnärerna är det inte skyldig att skapa en not-for-note dubbelarbete. En del musiker hitta arbetar i ett coverband som en tillfredsställande erfarenhet. De har möjlighet att framföra musik av sina favoritartister, och arbetet i sig kan vara stadig när bandet blir etablerat. Andra hitta arbetar för ett coverband som hämmande konstnärligt, eftersom materialet inte utvecklas över tiden och få band täcka bryta sig in i de större musikaliska scenen. Det är inte ovanligt att se ett antal personella förändringar i ett lokalt coverband, som enskilda medlemmar antingen lämna musikbranschen eller utöva andra musikaliska intressen.

En cover band är inte heller förväxlas med ett bröllop band. Ett coverband kan hyras för att prestera på privata tillställningar såsom bröllop, men deras låtlistor vanligtvis inte lika skiftande som de äkta vigselringar. Ett coverband är mer sannolikt att anlitas som underhållning för lokala festivaler, privata fester och insamlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.