Vad är ett Boy Band?

En pojke band är en musikalisk handling bestående av minst tre unga män som vanligtvis sjunger i harmoni och utför koreograferade danser. Medlemmarna i en pojkbandet vanligtvis inte att spela instrument som en del av deras resultat, vilket skiljer pojkbandet från ett vanligt band. Pojkband faller oftast i pop, hip hop, eller R B genrer och deras fans är oftast ungdomar, mest flickor.

Pojkband ofta kritiseras för att vara tillverkade av producenter-varav majoriteten har-och med väsentligen talanglösa ledamöter väljas endast för sitt utseende. De flesta pojkbandet medlemmar är begåvade sångare och dansare, varav många kan också spela ett instrument, och många av dem fortsätta solo karriär inom musik efter pojkbandet löser sig. Medan pojkband är ökända för läpp-synkronisering under föreställningarna och för att använda session singers på studioinspelningar är det inte ekonomiskt försvarbart för en tillverkare att investera i en hel grupp av bandmedlemmarna som inte kan sjunga. En pojke band har en kort livslängd nästan per definition, pojkar bara vara pojkar så länge, och som fläktar ålder förbi den demografiska pojkband är tänkta att tilltala, förlorar de ofta intresset. Detta faktum, tillsammans med det faktum att de flesta pojkband inte utgör på egen hand eller skriva egen musik, har bidragit till den populära bilden av pojkbandet som inte utgör ett verkligt band.

Huruvida en avseenden pojkband, deras popularitet, men kortlivade, är obestridlig. Det är vanligt att medlemmar av en pojke band som ska porträtteras som olika typer, som "Bad Boy" eller "barn," för att tilltala en bredare befolkningen. Pojkband har ofta en mycket större efter än andra typer av band, men de kan sällan hålla i mer än fem år eller så. Vissa pojkband, dock, såsom Jackson 5, överlevde väl förbi detta märke.

New Kids on the Block, 1980 skapelse av musikproducenten Maurice Starr, ofta som den första pojkbandet måste erkännas som sådan, men trenden är faktiskt äldre. The Jackson 5 debuterade 1962, till exempel, och Puerto Rican pojkbandet Menudo debuterade 1977. Pojken Bandet har sina rötter i ännu äldre musikformer, inklusive handlingar cappella harmoni och gospel, som båda ibland innehåller koreografi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.