Vad är en tamburin?

en tamburin är en liten hand trumma genom stretching en tunn djurhud eller pergament över en trä ring. Ramen har flera par metall skivor som löst i det så att när det skakas, diskarna sammandrabbning ihop som cymbaler, gör en trevlig klingande ljud. Träffar trumskinn med fingrarna ger dig både ljudet av trumman och jingle av diskarna. Gnugga handen raskt över trumskinn kommer att producera en whisking buller. är The Tambourine är rötter förlorade i antiken, och det är ofta nämns i Gamla testamentet som ett instrument för firande, så här: "Då Miriam profetissan, Arons syster, tog en tamburin i handen, och alla kvinnorna följde henne, med tamburin och dans. "(Exodus 15:20) är det normalt sett betraktas som en" kvinnas instrument ", eftersom det är lätt och kan spelas upp när man dansar, så att en dansare kan ge sitt eget ackompanjemang. Således stereotypa bilden av "zigenare Dancing Girl", med virvlande kjolar, dinglande örhängen och en tamburin höll över hennes huvud så hon twirls i sken av en zigenare läger.

Ancient shamaner använt ett instrument gärna en tamburin åberopa förändrade medvetenheten och tala med andar, och dessa inte använda metall diskarna som jingle, men skulle ha pärlor av olika material fäst vid ramen med remsor av läder eller garn. Ramen kan skakas orsaka pärlorna att träffa trumskinn.

Tamburiner dag förknippas främst med folkmusik och etnisk musik, nästan varje kultur har haft ett instrument mycket liknar dagens tamburin. Det är mindre förekommande i så kallade "klassiska" musiken, det vill säga den populärmusik från föregående århundradena.

trä ringar med infällda "jinglar" som inte har en percussion hud är också kallade tamburin. Deras ljud är alltid optimistisk, det är svårt att föreställa sig en sorgesång med tamburin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.