Vad är en nypa Pot?

En nypa potten är en typ av hand-bildade potten. Nyp krukor har framställts i århundraden, och de är bland de enklaste typerna av keramik för att skapa. Av denna anledning, arkeologer misstänker att nypa krukor är förmodligen en av de äldsta formerna av keramik, och gott om bevis på historiska platser som stöder denna teori. Pinch krukor fortsätta att tillverkas i dag av keramiker på alla nivåer av skicklighet, från nybörjare som precis börjat utforska lera till erfarna medarbetare som tycker om att leka med form och stil nypa potter. Att göra en nypa pott, allt som behövs är en boll av lera och en ugn för att branden i. Det första steget i att göra en nypa pott förbereder lera för att arbeta, vilket görs genom knådning det i en process som kallas fasthållning att eliminera luftfickor. Leran måste också vara fuktig, så det kan arbeta med vatten eller glida för att säkerställa att leran inte blir torr och smulig medan nypa potten man arbetar. När en boll av lera har arbetat och bildade, driver potter ett finger i mitten av bollen, som bildar en liten öppning. Sedan han eller hon klämmer runt sidorna, ständigt roterande bollen, vidga öppningen, tunna sidorna, och sakta skapa en pott. Många keramiker vill få ut sina nypa potter mot en plan yta medan du arbetar dem, så att potten kommer att ha en jämn nivå botten så att den inte kommer att vara instabil. Talented nypa Potters kan skapa en mycket enhetlig, slät kruka med sidor som även kan blossa tillbaka på toppen. När en nypa kruka har bildats, det kan vara ytterligare blankpolerade och formas med verktyg, om så önskas , eller det kan vara bisqued innan glaserade och brända. Nyp krukor kan variera i storlek och funktion kraftigt, från små delikata ceremoniellt krukor till massiva krukor avsedda för lagring av vatten eller säd. Beroende på hur nypa potten bildas, kan det bli en djup skål, en skylt, en räfflad vas, eller någonting däremellan, och nypa potten kan vara dekorerad med graverad eller jagade mönster eller målade mönster.

Förutom att bildas i en regelbunden form, kan nypa krukor också manipuleras i form av djur, musikinstrument och andra former. Ocarinas, till exempel bildas ofta med en nypa teknik och nyp krukor kan också användas för att ge stöd för trum-skinn eller arrangemang av strängar göra stråkinstrument.

När du gör nypa krukor, det viktigt att komma ihåg är att luftfickor kan orsaka keramik att explodera när den avfyras, så kan mycket ojämna bitar, såsom mycket tjock krukor med små, fina handtag som kunde spricka av under bränningsprocessen . Av denna anledning är det viktigt att hålla bit så jämn som möjligt, och undvika att skapa luftfickor, om du misstänker att en nypa potten har luftfickor, bör de hål så att luften att fly, eller så bör du börja om igen efter förnyad fasthållning leran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.