Vad är en fälla set?

kallas ofta ett trumset, är den fälla som en samling av trummor och kompletterande slagverk som lätt kan spelas av en enda trummis. I allmänhet kan den fälla som laddas in i ett fåtal fall som lätt kan bäras av en person, och kräver endast ett minimum av inrättas tid innan trumset kan spelas vara. De grundläggande fälla som innehåller en bastrumma som åtföljs av två tom toms som vanligtvis monteras ovanpå bastrumman. Det är inte ovanligt att en virvel som också ingå som en del av trumset. En av två hi hat av cymbaler fullborda den grundläggande fälla uppsättning. Bastrumman och vanligen minst en uppsättning cymbaler spelas vanligtvis med hjälp av en fotpedal, medan ben och borstar är vana att spela resterande trummor och cymbal.

Det finns flera andra slaginstrument som kan användas för att förbättra grundläggande fälla uppsättningar. Chimes, trä block, och cowbells kan läggas till den grundläggande utrustning, så att trummisen att skapa rytm spåren med ytterligare lager av ljud. De extra percussion inslagen med utökade trumset vanligtvis fäster trummor på något sätt, men de kan också vara fristående.

Fällan som har länge varit en favorit val för kvartetter och andra små musikgrupper som innehåller mindre än tio medlemmar. De mest populära musikaliska kvartetter av 1960-talet tenderade att åberopa en fälla som för nästan alla percussion behov som krävs av rock och prestanda rulla på dagen. Ibland, utökades komponenterna i grundläggande fälla upp med användning av sådana percussion instrument som tamburin och maracas. Tillsammans med rock grupper som innebar en tung premie på att producera en ljudkvalitet på scen, jazzmusiker också tenderat att göra stor nytta av fällan uppsättning. Ofta fanns en betoning på användningen av cymbaler och virveltrumman att skapa rätt takt för en jazz komposition.

I början av 1970-talet, land och västerländsk Musikartister hade också börjat använda den fälla som i både live konserter och i inspelningsstudion. Idag finns det mycket få former av musik som inte anställer användning av åtminstone de grundläggande fälla anges för att uppträda live.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.