Vad är en bredsida?

en bredsida, eller broadsheet, är en form av skriftlig kommunikation som är normalt konstruerade för att kunna publiceras på en offentlig plats. Traditionellt innehåller en bredsida en blandning av text och bilder, med en stor rad primära för att locka ögat av en användare. Under glansdagar på bredsidan, från 1600-talet till det tidiga nittonhundratalet användes visuellt medium för att förmedla information, utfärda proklamationer, göra revolutionerande uttalanden, eller publicera texterna till poesi och sånger. Vissa artister gör fortfarande bredsidor, även om de har till stor del ersättas av glansigt affischer i världen av reklam.

Normalt är en bredsida tryckt med rörliga typ på boktryck på över papper. Den bredsidan är sammansatt för att skapa ett starkt visuellt intryck, ofta med flera rader av stora text som "Attention arbetarna!" Som lockar ögat. När läsaren steg närmare bredsida, mindre teckensnitt förmedla information eller lägga ut ett manifest. Vissa traditionella bredsidor illustrerades också med små, enkla gravyrer. Medan bredsida kan vara mycket konstnärlig, är det också för att vara enkla att läsa och bredsidor skrevs vanligen på ett enkelt, tydligt språk så att människor från alla utbildnings-eller klassbakgrund kunde läsa dem.

Typiska användningsområden för en bredsida omfatta informativt blad om personer som är efterlysta av myndigheterna, regeringens officiella kungörelser, specialnummer av tidningar, revolutionär propaganda, parodiering, poesi och sånger. I USA är den mest kända bredsidan i historien första omfattande spridning versionen av självständighetsförklaringen, som var tryckt på en överdimensionerad pappersark så att det kan anslås offentligt för alla att se. I många städer, en stor offentlig plats reserverades för visning av bredsidor så att medborgarna kan samla in information och läsa om frågor av intresse på en central plats. är en bredsida skiljer sig från en affisch, eftersom det vanligtvis är fullproppad med information. Till exempel i slutet av nittonhundratalet, då affischer i stor utsträckning ersatts bredsidor, en reklamskyltar strejk eller protest skulle innehålla bilder och en liten del av texten beskriver som protesterar och när. I en bredsida, skulle de flesta utrymme på papper fyllas med text, förklarar klagomål på tåget och historia rörelsen samt datum och tid för protest. En bredsida är som en liten inkapsling av en fråga, medan en affisch förutsätter minst aktuell förståelse.

I modern konst, är bredsida ibland används som ett konstnärligt medium . Vissa poeter producera bredsidor i sitt arbete, medan andra konstnärer använder bredsida att utfärda partiprogram och visa sina färdigheter typografi. I fallet av modern konst kan bredsida vara minimalistiska, med en liten mängd text, ofta i en mängd olika färger. Tanken bakom den moderna konsten bredsidan är visuell påverkan och en konstnärlig uppgift, snarare än att sprida information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.