Vad är en Voice over?

En röst över, ofta förkortat VO i skript notation, är en berättelse teknik där en osynlig skådespelarens linjer hörs över visuella element i en film eller kommersiell. Berättaren i en dokumentär eller utropare introducerar en mängd talkshow skulle betraktas som en voice over konstnär. Genom att eliminera behovet av en mänsklig talesman, mer tid kan ägnas åt att visa produkten eller visuellt inrättandet handlingen i en film. Under införandet sekvens av filmen To Kill a Mockingbird , till exempel, ger en vuxen skådespelerska en röst över att bidra till att skapa film i hennes barndom. En begåvad voice over artist kan ha en mycket lång och lukrativ karriär, men det finns en betydande konkurrens om uppdragen. Många skärm och aktörer TV med distinkta röster är mycket efterfrågan på kommersiella voice over arbete. Vissa utstrålar en auktoritär röst över kvaliteten, framför allt brittiska skådespelaren Patrick Stewart. Om Patrick Stewart ger en röst över för en viss produkt, bör målgrupp mening en allmän känsla av åtskillnad och god yrkesskicklighet. En annan röst än artist, såsom det sena Mason Adams, skulle ge ett varmare, folksier ton för produkter som Smucker s Jelly. är en typisk manus till en kommersiell med en voice over uppdelat i flera delar . Varje element är tidsinställd på exakt andra, leder fram till 29,5 sekunder eller 59,5 sekunder av en sändning kommersiell. Extra ,5 andra innehåller elektronisk information som är nödvändig för att nästa händelse i en datoriserad sequencer.

Scriptet kan säga "5,0 sekunder. En rad av svarta stadsjeepar ses kör över en öken, sparkade upp damm. VO: Om du tror att dagarna i lyxiga stadsjeepar är över, dags att tänka om. "Till en röst över artist, skulle denna del av skriften berätta för honom eller henne att linjen måste läsas på mindre än fem sekunder. Det skulle också föreslå att den visuella bilden är dynamisk och lite skrämmande. Därför bör hans eller hennes röst över speglar kraften genom en mer kraftfull linje behandlingen. En arbetsgrupp voice over konstnär är inte alltid förväntas skapa sin egen tolkning av skriften. Direktören för filmen eller kommersiella ofta föreslå olika sätt att läsa linjer för att matcha behoven hos kunden eller publiken. Detta kräver ett visst mått av tålamod hos Voice over konstnärer, som kan tillbringa timmar i en inspelningsstudio läst enskilda linjer tills regissören är nöjd. Ibland kan en linje får ändras om det visar sig vara alltför svårt att läsa eller kör över den tilldelade tiden, men oftast inte, en voice over konstnär måste skapa ett unikt sound från vad kunden vill betona i den kommersiella.

Voice over arbete Förekommer oftast genom en öppen audition, talang agentur representation eller en inledande röst rulle innehåller kandidatens bästa arbete hittills. Det finns några skolor som erbjuder utbildning för Voice over konstnärer, med klasser för att stärka den naturliga röst och förbättra tolkande färdigheter. Lokala kabel företag kan också hyra voice over artister till lokala TV-inslag. Många disk jockeys är också skyldiga att tillhandahålla tal overs för ljud platser och erbjudanden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.