Vad är en Vibraphone?

En vibrafon, även kallad vibes eller vibraharp, är ett slagverksinstrument, en av idiophones. Idiophones är instrument som producerar ljud som vibrationer i hela kroppen av det instrumentet. Andra exempel på idiophones är trianglar och cymbaler. En grupp idiophones spelas med klubbor, och det är denna grupp som vibrafon tillhör. Andra Mallet instrument är t. ex. xylofon, marimba det, det klockspel, chimes den eller Tubular Bells, den crotales eller antika cymbaler och trummor stål.

Liksom glockenspiel, är vibrafon ett antal metallstänger. Detta skiljer den från marimba och xylofon, som båda har stolpar i trä. Den vibrafon utmärks också av med vibrato och tremolo produceras av en serie elektriska fläktar på toppen av sin resonator rör. Hastigheten på motorstyrningar hastigheten på vibrato. Som ni kanske har förstått så är detta vibrato funktionen källan till namnet vibrafon.

En typisk vibrafon har antingen ett tre oktav som börjar på F nedanför mitten C, två och en halv oktav som börjar på mitt C, eller tre och en halv oktav som börjar på F nedanför mitten C. Stolpar i vibrafon ordnas med de lägsta platser till spelarens vänster. är The vibrafon vanligtvis spelas med olika klubbor. Hård och medelstora mallets sladd liksom mallets gummi används. Garn klubbor får användas för mjuka passager, och glissandos på vibrafon effektivt kan visas med tråd penslar.

Två vibrafon teknik som är mindre vanliga är följande: död strök eller döda sticker hänvisar till finna en bar på vibrafon och lämnar klubba vila där i. E. , inte lyfta den igen direkt så att baren kan vibrera. Resultatet är en dov staccato. En annan teknik är att spela i slutet av vibrafon barer med en cello eller kontrabas båge.

är The vibrafon ingår i jazz, band, orkester och ensembler, och den används både för att säkerhetskopiera och solospel. Kända vibrafon spelare har inkluderat Roy Ayers, Milt Jackson, Gary Burton, Red Norvo, Cal Tjäder, och Lionel Hampton.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.