Vad är en Stompbox?

Som ett exempel på ett enkelt men effektivt percussion instrument har Stompbox funnit en plats i flera olika musikaliska genrer, däribland amerikansk folkmusik, blues och klassisk rock and roll. Ibland kallas en stomp box, är Stompbox närvarande används i både akustiska och elektroniska varianter. och botten är den grundläggande stomp box en liten trälåda som är placerad under foten av musiker. Då knackade med foten, stompboxes producerar ett ljud som är mycket lik den som en bastrumma. Värdet av att använda en Stompbox är att sångaren eller spelare i ett stränginstrument kan skapa kompletterande slagverk rytm utan behov av en annan musiker. Detta är faktiskt en av de vanligaste tillämpningarna av den akustiska Stompbox bland spelmän, som ofta använder en kombination av en gitarr och en Stompbox under en föreställning.

Medan solo scenartister ursprungligen använde Stompbox mer, musikproducenter och agenter snart insåg värdet av att använda små slagverk tillsammans med trummor i studio också. Som är sant i många traditionella musikinstrument, har Stompbox har förstärkts av modern teknik. Idag är en mikrofon placeras ofta i rutan, som gör att ljud som orsakas av den rytmiska avlyssning som kompletteras vara.

Medan folkloreartister tenderade att använda Stompbox mer än någon annan typ av musiker, har enheten gjort övergången till flera andra genrer. Classic rock och band rulla hittade många sätt att använda Stompbox i scenframträdanden. Blues artister har känt värdet av Stompbox nästan lika länge som folkmusiker. Sedan 1970-talet har antalet länder och artister bluegrass som rutinmässigt använder Stompbox i inspelningen och liveuppträdanden ökat dramatiskt. Som ett enkelt sätt att lägga lite extra vink av rytm på nästan vilken musikföreställning, slår ingenting de Stompbox för bara användarvänlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.