Vad är en Slush Lugg?

En slush pile hänvisar till oönskade manuskript skickats in av hoppfulla författare, manusförfattare och dramatiker till producenter, produktionsbolag, förlag, eller framgångsrika agenter. Någon i stånd att effektivt gå ett manuskript till utveckling, eller få in det i händerna på någon som kan grön-belysning det, är ägnad att ha en slask hög med manuskript väntar på att läsas. I filmindustrin, snömodd pålar glut talang organ som Creative Artists Agency (CAA), William Morris Agency (WMA) och Creative Management Inc. (CMI), som får hundratusentals oönskade manus varje år. Stor talang organ som dessa har normalt berättelse avdelningar som övervakar inledande främjande av lovande berättelse idéer. Eftersom svarta högen är oönskad är förhoppningen att hitta en riktigt bra manus bland skaror av dåligt skrivna inlagor små. Tanken är (rätt eller fel) att de flesta människor med talang har en agent och inte tvingas att skicka oombedda manuskript. Eftersom det är tidskrävande att läsa igenom manus, underhuggare eller praktikanter oftast ges jobb för första läsare. Den första läsaren skannar hela skriften, sedan skriver täckning som till skriptet styrkor och svagheter. Skriften är klassificerade och antingen eskalerar upp för stegen till mer erfaren personal, eller om ett frankerat och adresserat frankerat kuvert bifogas, returneras till avsändaren med ett avslag slip. Ett skript som finner nåd gå igenom många läsare innan de skickas till chefen för berättelsen avdelningen som skall fatta det slutliga beslutet om att skicka manuset tillsammans eller förkasta det. I förlagsbranschen, redaktör assistent (er) spela samma grundläggande roll som första läsare.

oberoende agenter som får oönskade scripts kan läsa igenom den svarta högen själva söka efter ny skriftlig begåvning eller projekt för kunder, men det är vanligare att anställda använder läsare att i förväg visa oombedda manuskript. Detta kan vara receptionist, Office-assistenten eller annan anställd med tiden.

För de relativt få skript som stiger över den svarta högen att eskalera längs kedjan, får den gå hårdare. Många berättelse avdelningscheferna, agenter, regissörer, producenter och andra i stånd att främja ett manus kommer inte slösa tid på att läsa ett manus som inte tar tag i dem under de första 3-10 sidor. Så medan de första läsaren får anlitas för att läsa hela manuset, endast det bästa skript kommer att göra det förbi sista beslutsfattare. Även då det är högst troligt skriptet måste gå igenom flera omarbetningar om författaren är lycklig nog att göra så här långt. Omskrivning kan begäras av den ursprunglige upphovsmannen, eller de kan hanteras av professionella skribenter.

Det bästa sättet att få ditt manus stå ut från en slask hög av dåligt inlagor är att göra det ett utmärkt arbete, tätt plottade med full, trovärdiga karaktärer i en inställning som går ut på sidan och bygger sig kring läsaren. Var noga med att formatera manuskriptet enligt branschstandard för ett filmmanus, TV-PJÄS eller teaterpjäs, eller om att lämna till ett förlag, per deras riktlinjer. Förmedla professionalism och visa att du förstår instruktioner och lätt att arbeta med. Det finns ett gammalt ordspråk att krämen alltid stiger upp till toppen. Trots oddsen, kan ett bra manus stiga till toppen av slask högen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.