Vad är en Set List?

En uppsättning lista eller setlist är en lista med låtar som en musikalisk artist eller ett band planerar att utföra. The set list sammanställer låtarna i ordning så att alla i samband med uppfyllandet vet vad som väntar, av musikerna på scenen till tekniker som hanterar uppsättning ändringar. Människor kan också använda begreppet mer allmänt hänvisa till de låtar en artist spelar bland annat prestanda, snarare än den bokstavliga dokument som klargör att spela för. Det finns ett antal faktorer att ta hänsyn vid sammanställningen av en uppsättning lista. Vissa artister använder samma lista under en turné, medan andra kommer att ändra den varje kväll eller i varje arena. De flesta försök att inkludera en lista över populära träffar tillsammans med nyare stycken, och det kan stänga fastställa listan med en populär hymn att vitalisera konsert besökarna när de blir mogna att lämna. När drar den lista med låtar tillsammans, musikern eller musiker tycker om stämningen i varje låt, och den riktning som de vill dra konserten i.

Några andra faktorer är tekniska. Om prestandan ingår specialeffekter, dans och andra former av underhållning, setlista kan skräddarsys för att tillgodose detta. Frågor som WarmUp tid för specifika instrument eller musiker kan behöva tas upp också, och i vissa fall kan en plats att kunna göra speciella önskemål, såsom försummelser eller inneslutningar av vissa låtar. The set list vanligen hålls hemlig för allmänheten så att människor inte vet vad som väntar. En del band improvisera som anges i farten svar på stämningen i publiken och känslan av kvällen. Jazzbanden i synnerhet är kända för detta, som jazz är en improvisationsmusik formulär att börja med. Mer strukturerade former av musik såsom klassisk musik kräver i allmänhet en uppsättning lista och konstnärer pop ofta använder som listor eftersom de kräver stöd, och deras tekniker behöver förberedas för varje låt i förväg. En uppsättning Förteckningen innehåller också en anteckning om vilka låtar som kommer att utföras om ett extranummer begärs.

Fysisk uppsättning listor ibland visa sig vara samlarobjekt. Hand-tryckt som listor kluddat av medlemmar i bandet är varma efterfrågan bland fansen, men även tryckt generiska som listorna kan bli värdefulla eftersom de var vana vid eller nära scenen, och är därför förknippade med liveuppträdande. Människor regelbundet säljer listor som de har samlat och musiker och besättningar stöd kommer ibland ge dessa handlingar ifrån till fansen efter en konsert är över, om du ber om.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.