Vad är en Mellofon?

Mellofon, är en BLECKBLÅSINSTRUMENT, vanligen används i bandet inställningar, bland annat musikkårer och framtid Corps, den professionella trumman och hornet kår som tjänar på Walt Disney World's EPCOT Center i Florida. Det finns som en del av trumkår mässing, tillsammans med trumpeter, baritones, euphoniums och tubor. Liksom flygelhorn, härstammar den från nyckelharpa hornet, men det är Mellofon ringlar som en kornett och har ett horn som klocka. Den Mellofon är lägrade under corne, antingen F eller Eb.

Flera olika klocka arrangemang har använts för Mellofon. Finns bell-up-ibland kallas kavalleri-modeller, liksom Bell-forward instrument. En typ av klocka framåt modellen kallades mellophonium.

är den klassiska Mellofon höll ungefär som en fransk horn, förutom att den högra inte placeras inuti klockan. På denna modell, pekar klockan verkligheten något nedåt, nästan vänd mot marken. Klockan fram instrument-däribland Marching Mellofon-hålls på samma sätt som en trumpet eller kornett.

Mellophones kan spelas med en Mellofon språkrör, eller en trumpet munstycke eller en anpassad franskt horn munstycket kan användas . Det Mellofon kan också användas med en rad olika stänger. De mest populära inkluderar rakt stum, koppen stum, och wah-wah stum. Vissa kan behöva anpassas från tystar för andra bleckblåsinstrument för att passa Mellofon. Den Mellofon har använts som ersättning för den franska horn i jazzband, där det ofta spelas av trumpetare. Stan Kenton och hans orkester gjorde en serie om tre inspelningar featuring hans orkester förstärkta med mellophones och mellophoniums i början av nitton-sextiotalet. Albumet heter Don Elliot: Mellofon , också från 1960-talet, är enligt uppgift den enda inspelningen som funktioner Mellofon. På senare tid har flygelhorn använts i dessa inställningar istället för Mellofon.

Förutom Don Elliot, andra noteras mellophonists omfatta Ray Starling, Dave Jones, som spelade Mellofon på Fate Marable s flodbåt band, och Dudley Fosdick, som spelade i Guy Lombardo orkester.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.