Vad är en Judisk’s Harp?

Judisk harpa är ett litet musikinstrument omedelbart igenkännlig för twangy, vibrerande ljud. Instrumentet har en båge som hölls mellan tänderna eller läpparna och en ensam stjälk som är plockade med fingrarna. Finns i hela världen, Judisk's harp tros vara en av världens äldsta musikinstrument. Namnet "Judisk's harp" är nu som anses stötande av många, särskilt eftersom instrumentet inte har någon särskild anknytning till det judiska folket och judendomen. Det är känt för en lång rad andra namn, inklusive käke harpa, mungiga, Ozark harpa och trumf harpa.

gjord av metall, i Judisk's harp tillhör en klass som kallas lamellophones, instrument som skapar ljud genom att knäppa på en skylt eller rörblad som är fäst i ena änden men dinglar fritt i den andra. Den knäppa av röret producerar vibrationer. Med Judisk harpa, kan spelaren skapa olika toner genom att flytta instrumentets position i munnen och kontrollera hans eller hennes andning. En oval bit kallas ram passar in i spelarens mun. Ena änden av ramen blir två parallella stänger kallas vapen, som sticker ut från spelarens mun. En metall stycke kallat tungan går från ena sidan av instrumentet till det andra, som avslutas vid slutet av vapen i en lång, böjd bit kallad trigger. Uppe på utlösa en liten slinga. Spelaren plockar avtryckaren, producerar instrumentets distinkt klang. När du spelar instrumentet, måste musikern se till att hålla den i munnen så de utlösande snaps passiv och inte slå honom eller henne i ansiktet. Ramen måste hållas tätt mellan tänderna eller läpparna-annars instrumentet kan producera obehagliga vibrationer i munnen. Eftersom instrumentet hålls i munnen, är det inte ovanligt att se nybörjare dregla när de spelar instrument.

I Judisk's harp är känt hittills till 300 f. Kr. Dess tidigast kända användningen inträffat i Kina, med instrumentet gradvis förekommer i Asien och Europa som handelsvägar växte under de följande århundradena. Genom åren har instrumentet fått bokstavligen dussintals namn, från den tyska maultrommel till brasilianska harpa de boca till den balinesiska gegongg. Idag Judisk's harp finns över hela världen i olika musikgenrer, mycket tack vare sin enkelhet, relativ BILLIGHET och unikt sound.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.