Vad är en Hymnal?

Människor i alla religiösa traditioner har använt sjunger som en del av sin dyrkan. Den kristna tron i synnerhet, har historiskt varit knutna till lovsång eller psalmer, till sin Gud. Dessa psalmer är historiskt sammanställs i en psalmbok. En psalmboken är, naturligtvis, en samling av hymner, men många har också handlingar av dyrkan och ritualerna inom sitt skal. En psalmboken kan offentliggöras genom ett särskilt kristna samfund, men det finns också "generiska" psalmböcker som innehåller de mest populära psalmerna från genom åren.

psalmboken har förvisso sitt ursprung i den katolska bönboken, eller bok med böner och ritualer. Under tidig kristendom, sjöng kyrkobesökande Psaltaren och gregoriansk sång också har sitt ursprung här. Som dyrkar Musiken i sig började ge sig, Gregorian Chants sedan inställt på musik andra delar av den katolska liturgin, liksom andra texter från den kristna bibeln. När literacy blev mer utbredd, kyrkobesökare började läsa deras missaler och sjöng under gudstjänst. Av detta började kompositörer skriva sakral musik, en del menade att sjungas av körer. När kyrkobesökande ville lära sig dessa vackra kompositioner för församlingens gudstjänst, föddes psalmboken. Sådan anmärkningsvärd hymn författare som Dr Isaac Watts och Charles Wesley hade sina psalmer sammanställs i psalmböcker på 1700-talet. En person personsökning genom en konfessionella psalmboken kan oftast få en god uppfattning om kyrkans praxis och övertygelser genom att titta på deras liturgi och ritual. Många psalmböcker innehåller lyhörda behandlingar, som vanligtvis Bibeltexter avsedd att läsas i en ring-och-svar sätt av prästerskapet och församlingen. De kan också innehålla benämningen officiella bröllop, dop-ceremonier, ritualer bekräftelse, en order av dyrkan, och även förslag på tjänster av död och uppståndelse. En psalmboken innehåller också en mängd information om psalmerna själva. Flesta psalmböcker omfattar psalmen Kompositörer, referenser Skriften och melodi namn. Storleksordningen Namnet syftar uppenbarligen till ett värde i sig, eftersom många psalmer som sjungs till samma melodi, eller till mer än en melodi. Detta beror på att många psalmer började sitt liv som dikter och sattes till populära låtar på dagen, att göra dem lättare att sjunga. En psalmboken kan också indexera hymner av tune namn, så en person kan slå upp ett okänt hymn namn för att se om de känner igen låten från en välkänd psalm. Ett bra exempel på detta är låten namnet "Cwm Rhondda. " Detta Walesiska psalm brukar kallas "Guide mig, o du store Jehova," och är nationell hymn of Wales. Men den låten används även i psalmen "Gud av nåd och Guds härlighet. " Genom att slå upp melodi namn, en person kan hitta alla psalmer som sjungs till en viss melodi. En bra Hymnal kommer också har en mätare index. Detta möjliggör en musiker att ställa en obekant hymn till ett belopp av en välkänd psalm, om båda psalmer har samma mätare, eller rytm. Psalmboken kommer också att ha en kompositörers index, och en förteckning över de hymner av första raden och titel. En benämning vanligtvis uppdatera sina psalmboken regelbundet och målet är att rensa ut psalmer som aldrig sjungit, och hålla de församlingar älskar att sjunga. Psalmboken Kommittén bör alltid vara försiktig än inkluderas psalmer är lämpliga för församlings sång. Psalmer med alltför invecklade melodi linjer, eller med oregelbundna meter och texter ibland bör undvikas så att församlingen kan lära sig psalmerna lättare.

De flesta kyrkobesökande hitta psalmboken ökar deras dyrkan erfarenhet genom att låta dem tydligt se alla ord till sina favorit hymner, och att till fullo delta i liturgin och dyrkan av sin kyrka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.