Vad är en Hill Figur?

En kulle siffra är ett konstverk som skapats av carving i gräset på en kulle för att exponera den underliggande jord eller berggrund. Normalt hill siffror är väldigt stor, avsedd att ses från långt håll, och de är ofta placerade på ett sådant sätt att människor längst ner i backen kan tydligt se bilden också. Storbritannien har ett stort antal sådana konstverk, leder till att många människor förknippar kulle siffror med England i synnerhet, men de kan också finnas i andra delar av världen. Det skäl att skapa kulle siffrorna är oklara, men folk har säkert gjort dem under mycket lång tid. Spår av backen siffror som är flera tusen år gammal har upptäckts, och många är flera hundra år gammal. Sådana siffror kan helt enkelt vara konstnärlig, eller också kan ses som hyllningar till olika mytologiska personer. Hästar och människor är vanliga ämnen i backen siffror, ibland avbildas tillsammans.

England geologi gör den särskilt väl lämpad att skapa en höjd för siffror, eftersom Storbritannien är en mycket kalkrik berggrund. Då den utsätts ligger denna vita klippa ut mot omgivande gräsmattor och buskar. En kulle siffra kan också fyllas i med olika färgade material för kontrast, och ibland saker som glasflaskor kommer att användas på en kulle siffra för att skapa en önskad konsistens.

Om en kulle siffra inte upprätthålls, det så småningom tyna bort. Omgivande gräsmattor kommer att inkräkta täcker backen siffran igen, och berghäll kan urholkas med tiden, sticka ut detaljerna i backen siffra. Som svar på denna fråga har flera kulle figur bevarande samhällen uppstått. Dessa grupper utför rutinmässigt underhåll på backen siffror i sitt område, att hålla gräsmattan tillbaka och ibland på nytt om den kalk eller annat material i berget figur så att den kommer att bestå.

Medan många människor förknippar kulle siffror med keltisk konst och förhistoriska Storbritannien, de flesta av de äldsta bevarade backen siffror, liksom Cerne Abbas Giant och den långa Man of Wilmington, faktiskt från 18th century. Den äldsta bevarade backen figur visas till den Uffington White Horse, som dateras till bronsåldern, men oräkneliga andra har utan tvekan gått förlorade under århundraden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.