Vad är en Groupie?

En groupie allmänt anses vara en ivrig, ofta kvinnliga, fan av ett band eller musikaliska performer. Termen kommer från den kvinnliga fästa sig till en grupp bandet. Även bandet är den grupp, är honan groupie. Naturligtvis inte alla fans är groupies, och inte alla groupies är kvinnor. Vidare finns nu groupies av idrottslag eller spelare, aktörer, och konstigt nog, hög profil brottslingar. är en groupie anses mer intensiv om hennes avgudade kändisar än en fläkt. Ett fan kan ha alla album och några bilder på sina favorit band. Hon eller han kan också delta i alla bandets uppträdanden inom rimligt avstånd till hans eller hennes hemstad. En groupie tenderar att följa bandet, kanske nästan turnera med dem. Den groupie försöker kontakt med bandet, antingen samtalston eller sexuell natur, och kan bli ett irritationsmoment som nästan förföljde bandmedlemmarna.

Obsessive groupies nästan säkert kommer att engagera sig sexuellt med några medlemmar i bandet, inklusive Roadies. Även om förslaget förkastas kommer groupie vanligtvis fortsätta att försöka med målet att bli betraktas som en del av bandet, eller viktigt att en medlem i bandet. Förhållandet mellan en manisk groupie till ett band är som ett kärleksförhållande gått helt på tok. Den tvångsmässiga groupie har föga intresse av något annat än frågor som rör bandet.

Tyvärr är sådana groupies också näring av "Sex, droger och rock and roll," atmosfär av mest populära band och artister. Med kön som erbjuds, och ofta läkemedel som finns, kan en groupie lätt bli lite förvirrad om hennes betydelse. Denna typ av förhållande är väl dokumenterat i Cameron Crowe film Almost Famous , där den samordnande groupie, briljant handlat med Kate Hudson, överdoser på droger efter att ha använts och säger nej till gitarrist.

Baserat på Crowes verkliga erfarenheter som en mycket ung författare, är filmen en medkännande titt på både män och kvinnor förlorar sig i sin tillfälliga användningen av varandra, och deras förakt för varandra mycket näring genom överdriven användning av både alkohol och droger. Crowe slutsats är att dessa tillfälliga relationer är skadliga och tragisk. Den groupie miljö är något som skadar alla förknippas med bandet.

Inte alla musiker eller groupies nödvändigtvis skulle ta denna inställning. Många anser att deras erfarenheter har varit fantastisk och skulle inte ändra något. Pamela Des Barres roman Jag är med bandet till exempel, är en positiv titt på sexuellt debiteras groupie miljö i slutet av 1960-talet och tidiga 70-talet. Boken är mycket uppriktig och Des Barres inte bespara läsaren från alltför många detaljer om sina sexuella eskapader. Boken verkar snarare som skryter om en livsstil än ett uttryck av beklagande för hennes val. Många bandmedlemmarna tar säkert nytta av erbjudanden om samlag. Gene Simmons från Kiss har krävt samlag med över 4000 kvinnor under bandets turnéer.

Även om det fortfarande finns många groupies, lite mer försiktig nu gäller i posten HIV eran. Några av de bättre musiker som Freddy Mercury i Queen, dog av komplikationer från aids. Det är säkert att många år av oskyddade samlag med flera partners ökad Merkurius chans att smittas av hiv. Hans död väckte medvetenhet många musiker som har sedan försökt att reformera sin livsstil, eller åtminstone vara mer försiktiga i sin inställning till tillfälligt sex med groupies.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.