Vad är en Enlarger?

En FÖRSTORINGSAPPARAT är ett mörkrum verktyg som projekt bilder från negativ på växande papper för att göra utskrifter. Förstorings är vanligtvis en integrerad del av filmen fotografi processen, inte fotografer gör kontakt utskrifter, som produceras genom en annan process. Därför är det vanligt att se en FÖRSTORINGSAPPARAT, eller flera, i mörkrummet miljön. Photography gasdistributionsföretag göra ett sortiment av förstorings, vilket kan bli ganska dyra när de är högt specialiserad. Om du vill använda en FÖRSTORINGSAPPARAT, fästen fotografen film eller ett glas vitt i en särskild hållare på FÖRSTORINGSAPPARAT, vilka projekt ljus genom den negativa. Vanligtvis är det FÖRSTORINGSAPPARAT pekar ner på en plan yta som är konstruerade för att utvidga papper. Fotografen kan ställa in fokus på FÖRSTORINGSAPPARAT, liksom storleken på den resulterande utvidgningen. Det är dessutom ofta utrymme för ett filter som kan användas för att ändra kvaliteten på ljuset som når negativa för vissa önskade effekter. Efter FÖRSTORINGSAPPARAT har fokuserat och justeras efter behov, tar fotografen ett ark växande papper och monterar den på undersidan av FÖRSTORINGSAPPARAT. Om odling önskas, kan metallband användas för att justera mängden papper utsätts. Den FÖRSTORINGSAPPARAT slås på igen exponera bilden för önskad tidsperiod innan de stänger för att stoppa exponeringen. Ofta flera försöksserier krävs innan önskad exponeringstid är nådd, och många fotografer börja med en testremsa med olika lång exponering för att avgöra hur länge det växande papper bör utsättas för.

Nästa, det växande papperet körs genom en utvecklare att få fram den exponering ett stopp bad att stoppa åtgärder från utvecklare, och ett renoveringsobjekt att fastställa bilden på pappret. Slutligen garanteras en skölj med vatten att utvecklingsländerna kemikalier tas bort, så att bilden är säker att hantera och det kommer inte att försämras. Trycket är torkas i en ren miljö och då är klar för visning, montering, försäljning eller varje annan avsedd användning.

I svartvitt fotografi, en mörkrum är ofta lyser med rött eller orange ljus så att fotograferna kan se när de arbetar på utskrifter. FÄRGFOTOGRAFERING kräver totalt mörker, som utvecklar papper vara sensibiliserats för alla våglängder för utskrift att komma ut ordentligt. Det kräver också mer sofistikerade förstorings med alternativ som färgkorrigering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.