Vad är en Encore?

ett extranummer är ytterligare ett resultat som utförs efter en händelse kommer till ett slut, som svar på publikens krav på mer. Extranummer är vanligast ses mot bakgrund av musikframträdanden, med artister spelar ytterligare en låt efter händelsen har ingått, även om dramatiska föreställningar kan ibland innehålla extranummer också. Som regel är skådespelarna mycket smickrad över att ta emot samtal på ett extranummer, eftersom det betyder att publiken älskade sitt jobb så mycket att de inte är villiga att lämna utan att höra bara lite mer.

Ordet "Encore" är franska för igen, även om franska själva föredrar att kalla bis efter en mycket bra prestanda om de vill höra ett extranummer. De flesta artister god tid planera för extranummer, för att säkerställa att alla människor på scen, kommer tillsammans med besättningen vara redo om publiken kräver extranummer, och vanligtvis är den bit väljs antingen en känd standard för utövande konstnär, eller en betydande urval från utförandet som just har avslutats. I sällsynta fall, kräver en publik ett andra extranummer efter det första extranummer är färdig och artister kan välja att gå med på det, eller för prestanda som en motvillig slutsats. Andra extranummer är relativt sällsynta, och en stor ära. Om ett andra extranummer utförs, vanligtvis en mycket lugn del har valt att uppmuntra publiken att varva ner och gör dig redo att gå.

Medan extranummer brukar hända vid Curtain Call, när alla artister promenad på scenen för att utföra sina bågar och ta emot beröm från publiken, kan ett extranummer också äga rum under en föreställning. Detta är extremt sällsynt, förekommer i allmänhet i opera världen. Om en stjärna planerar att göra ett extranummer, han eller hon kommer att diskutera det med ensemble och orkester först, signalerar den orkester som han eller hon kommer att göra ett extranummer om publiken svaret förtjänar det. Denna typ av encore prestanda görs efter ett särskilt utmanande, vacker, eller särskiljande aria, och några operor rynka pannan på den.

För artister att erbjuda en encore, måste publiken erbjuda ihållande applåder, och allmänt artisterna också räkna med stående ovationer innan de kommer att utföra ett extranummer. Ropen "encore" eller "mer" från publiken kan också ses som en kö för att göra ett extranummer. Skulle publiken börjar packa ihop eller titta rastlös under applåder, kommer artisterna inte bevilja dem ett extranummer, förutsatt att människor är ivriga att komma hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.