Vad är en Demo Tape?

En demo, som egentligen är en förkortning av demonstration måttbandet, musikindustrins motsvarighet till en meritförteckning. En demo är ett urval ljudinspelning av en låt eller låtar som en hoppfull konstnär använder för att fånga uppmärksamheten hos skivbolagen och producenterna. Även en början demo nästan uteslutande i kassettband form, ett kassettband eller CD-inspelning kan både ses som en demo idag. För blivande musiker i demoband är en av de första aktiva åtgärder för att landa ett skivkontrakt.

En demo tjänar två syften inom musikindustrin. För konstnären, är en demo som krävs för att få deras namn och ljud hörs av så många människor som möjligt. För skivbolag och producenter, demoband är ett sätt att rensa bort de artister de inte är intresserade av och att hitta rätt ny artist innan en annan etikett tecken dem.

Innehållet i en demo är helt upp till artisten eller gruppen som den registrerar. De flesta industri insider föreslår att vi bara en eller två låtar på en demo och att välja de som är mest populära hos publiken. En okänd artist eller grupp kan ha bättre tur med en låt som de har spelat många gånger med framgång framför en publik snarare än en ny låt de har just skrivit.

musikindustrin yrkesmän har så mycket tid att spendera lyssna till hundratals band som de skickar och får bara höra de första 30 sekunder eller så för inspelat ljud. Av denna anledning hoppfulla artister väljer sin sång och hantera sina ljudkvalitet noggrant. Dessutom är ett namn, adress, kontaktperson telefonnummer och kort introduktionsbrev alltid ingår i en demo.

Medan skapandet av en demo kan vara dyrt, är det en nödvändig form av nätverk i musikbranschen. Men många demoband hamna i papperskorgen bin. Trots detta är det viktigt för en artist att lägga så mycket tid och möda på kvalitet och professionalism i alla demoband de kan sända ut. Med lite tur kommer konstnärens bandet göra det förbi första par öron och på en plats där tillfälle väntar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.