Vad är en Canticle?

En Canticle är en religiös sång som använder text som hämtats direkt ur Bibeln. Många exempel på sådana sånger kan höras i prestanda över hela världen, i en mängd olika språk och kristna sekter. Fastställandet av Bibelns text till musik är en gammal tradition, och några mycket framstående kompositörer har skrivit sånger med en rad olika bibliska inslag. Det enda spår från Bibeln, som inte anses sånger är hämtade från Psaltaren.

idén om att religiös text till musik är mycket gammal. Ur praktisk inriktning, sånger ger människor möjlighet att memorera stora delar av Bibeln på ett sätt som är lätt för dem, och i en tid då böcker var mycket dyra, detta tillåtet kristna vara vaksamma på traditionerna av sin tro. Att lära sig ett Canticle kan också vara ett bra sätt att lära barn om Bibeln, som de kan ställas fundera på ord medan de lär sig musiken. Religiös musik används också för att förhärliga Gud, med sångare som ger upp sina röster som en hyllning, och i vissa fall en Canticle kan utformas som en hyllning eller erbjuda tack från en kompositör.

Singing också, naturligtvis, bara låter fint, och många kyrkor dra nytta av detta. Religionsutövning kan lika gärna vara kul, speciellt när man försöker vinna konvertiter, och utan tvekan förklarar spridningen av sången i den tidiga kristna kyrkan. Singing uppmuntrar också medlemmar i församlingen att lära sig olika delar av Bibeln och reflektera över dem, tänker på den betydelse som de ord som de sätter dem röst. Det finns flera sätt att använda sånger i religionsutövning. I en kyrka med en formell kör eller grupp artister, kan sånger vara insprängda i tjänst tillsammans med psalmer från Psaltaren. Vissa församlingar sjunger även sånger och psalmer under gudstjänsten, tillsammans med en kör eller musiker, eller på egen hand, som leds av Officiant.

Stämningen i en Canticle kan variera kraftigt, beroende på den text som används för urval och kompositören. I många fall är en Canticle glada, firade Gud och kristen tro, medan andra har anteckningar av mörker, avsett att uppmuntra människor att fundera över vilken typ av tro och de utmaningar som man kan ställas inför under sitt liv. Många fina exempel på sånger från hela kristna historien fortsätta att utföras i dag, både i kyrkor och på konserter som är utformade för att visa upp sådan musik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.