Vad är airbrushing?

airbrushing är en konstnärlig teknik som använder tryckluft verktyg, kallat airbrush, som sprayer olika medier såsom tryckfärger, färgämnen, eller färger på de flesta någon yta. Det finns olika tekniker för att airbrushing, av vilka många kan vara svåra att bemästra, men konstnärer fortsätta airbrushing på grund av risken för fantastisk realism i sitt slutliga arbete. Första airbrush uppfanns i slutet av 1890-talet, vilket gör airbrushing en konstform över ett sekel gammal.

Medan konstnärerna ofta fortsätta lära airbrushing kompetens för personligt uttryck, det finns olika kommersiella tillämpningar där airbrushing används flitigt. Den Karossers industrin är en av de ledande kommersiella branscher där konstnärligt airbrushing är en mycket efterfrågade skicklighet. Dessutom, foto touch-ups och restaurering, anpassade kläder och nagel konst är exempel på andra kommersiella applikationer där airbrushing är vanligt. På samma sätt, men betydligt mindre konstnärligt, airbrushing är en teknik som används för att tillämpa pryds av färg till en mängd olika föremål och ytor.

Även airbrushing kan göras med hjälp av stenciler, är det oftast en frihand process. De konstnärer som behärskar airbrushing måste inte bara vara begåvad på att återskapa en bild, utan kunna manipulera utlösa med rätt mängd tryck och för att kunna blanda olika färger tillsammans utöver skuggning och framhäva. Airbrushing kan lägga otrolig realism till bilder och grafik och är ibland används för att måla realistiskt väggmålningar. Den anpassade retuscherade grafik och mönster ses på motorcyklar och hjälmar, bilar, lastbilar och båtar vanligen tillämpas frihand också. I många fall liknar en tatuering konstnär, en Karossers konstnär kan utforma en bild baserad på kundens begäran, vilket gör att grafiken verkligen anpassade. Detta kan vara en mycket lönsam verksamhet för grafiker skicklig i airbrushing tekniker.

Custom t-shirts är ett annat område där airbrushing kan vara lönande. Street konstnärer som airbrush porträtt, namn och andra konstruktioner finns på nöjesparker, karnevaler, mässor gata, festivaler och andra platser som en stor succé. Manikyrverksamhet som använder airbrushing för Nail Art vanligen inte frihand konstnärer, utan hellre använda en teknik som kombinerar airbrushing med schabloner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.