Vad är Woodwinds?

träblås familj av instrument är en grupp av instrument som spelas genom att blåsa i ett munstycke och sitter en vass att vibrera, skapa ett unikt sound. Flöjter är också medräknade i träblås familjen, även om de inte innehåller en vass, på grund av det sätt på vilket de spelas. I en orkester, den "träblås" är den del av orkestern som omfattar alla dessa instrument, och spelarna är ofta sitter tillsammans. Träblås kan vara mycket lätt eller mycket svårt att spela, beroende på vilket instrument, och de flesta musiker börja med brännaren, eftersom det är lätt att lära sig på. som flöjten Open träblåsarna spelas genom att placera i munnen på en exakt vinkel med instrumentet och blåsa för att generera ljud. Stängt flöjter har ett munstycke som leder luften eftersom den drevs igenom av läpparna av spelaren. Begreppet "träblås" med hänvisning till flöjter kan vara förvirrande, eftersom de flesta flöjter inte innehåller trä element. Men, i både öppna och slutna träblås ljudet framställs genom att rikta luften mot en kant, i motsats till vibrerande läpparna mot munstycket, vilket är fallet med bleckblås.

Reeded instrument har antingen en eller två vass. En vass traditionellt tillverkad av trä eller sockerrör, även om modern vass är tillverkad av gjuten plast. Röret monteras i munstycket, och som spelaren blåser, röret vibrerar. Vibrationerna i röret genererar ett ljud, som kan anpassas med knapparna på instrumenten för att göra olika noter och toner. I en enda vass instrument, finns det bara en vass. Enkelt rörblad träblås omfatta saxofon och klarinett. Double Reed träblås har två vass, och omfattar oboe, engelskt horn och fagott. Vissa etniska träblås har ännu mer vass, med upp till fyra. Vissa av dessa träblås är gjorda av trä, men de flesta av dem omfattar inslag av metallic, eller är gjorda helt av metall.

Även om vissa träblås kan förväxlas med bleckblås , eftersom de är gjorda helt av metall, har de ett helt annat ljud. Ljudet är inte riktad, och det är mycket mjukare och mindre aggressiva. De flesta orkestrar har en kombination av träblås och brass instrument för att uppnå en rik blandning av ljud, kombinera flera Delicate Sound of träblås med hårdare toner av bleckblåsinstrument. Många musiker kan plocka upp både träblås och brass, eftersom de kunskaper som krävs för att spela dem är mycket lika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.