Vad är The Proms?

Proms är en serie konserter som hölls under sommaren i England varje år under loppet av en period av åtta veckor. Huvuddelen av Proms äger rum på Royal Albert Hall i South Kensington, London, där 70 konserter sker under loppet av The Proms, men evenemang äger rum över hela England i en mängd olika arenor. Samtidigt som det ursprungligen i syfte att presentera orkestermusik, har The Proms vuxit och evenemang nu omfattar världsmusik, jazz, rock, opera, och en mängd olika musikaliska stilar. har denna berömda brittiska konsertserien hållits sedan 1895. Det ursprungliga målet med Proms var att introducera klassisk musik till allmänheten, genom att göra billiga biljetter och plats tillgänglig. Utförs av Henry Joseph Wood, The Proms debuterade med pompa och ståt, med en plats är särskilt utformade så att gästerna kan strandpromenaden under konserter, ofta umgås, äta och dricka medan musiken spelades. Henry Wood är ofta krediteras med att forma den moderna Proms, och ett brons byst av honom sitter framför ledarens pallen under Proms som ett tecken på respekt för hans framgångar.

Officiellt är The Proms kallas BBC Proms, eller Henry Wood Promenade Concerts. The Proms ofta sänds på BBC stationer, särskilt under den sista natten, då de sista konsert dragen ett sortiment av patriotisk musik och klassiker av brittiska orkestermusik. The Proms har genomlidit två världskrig, skiftande värden i den musikaliska gemenskap och social omvälvning i Storbritannien. Medan fokus fortfarande ligger på att föra symfoniorkestrar till det brittiska folket, expansion till andra musikgenrer möttes med stor spänning i den musikaliska gemenskapen, och The Proms erbjuder även händelser är särskilt utformade för barn och familjer att få ungdomar intresserade av musik . Unga musikerna har visats upp på The Proms, som är debut av nya musikaliska verk, av vilka många är beställd av BBC speciellt för Proms.

Även om många av konsertbesökare förbli sittande i modern Proms, tradition promenerade fortfarande varar i form av "promming" eller står rakt framför scenen. Promming biljetter är vanligtvis tillgänglig till låg kostnad samma dag som helst, men det är också möjligt att köpa säsongsbiljetter. För konsertbesökare, en Grand Slam, som innebär att gå på varenda Proms konsert under säsongen, är ibland en livslång mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.