Vad är Tarantella?

Om namnet Tarantella låter vagt bekant, det är inte förvånande. Tarantella är en alternativ italiensk form av ordet Tarantula , hänvisar troligen till vargen spindeln i flera regioner i Italien. Ordet är hänvisningen spindeln i sitt ursprung, och några av de mer moderna stycken tarantella musik kan vara som påminner om en spindel, men oftast dansen versionen var kanske att bota spindel biter, en meningslös handling, eftersom kraftfull dans skulle bara leda till gift för att ytterligare kunna absorberas av kroppen.

tarantella är främst en italiensk land partner dans, som innehåller många twirls och snurrar. Det blev populär som en balsal dans Madame Michau i 19th century, och utfördes i Frankrike och England. Den ballroom dance avviker kraftigt från land italienska dans, men det blir de viktigaste delarna ned. Vanligtvis musik för tarantella är i 6 /8 eller 3 /4 tid, eller du kan hitta några versioner i 4 /4 tid med mycket trioler. Även dansen är samarbetar, är många av de åtgärder som dansade ifrån varandra, och åtgärder tillsammans ofta tas med partners sida till sida i stället för ansikte mot ansikte.

Många av de steg i tripplar, liksom trippel galopp steg till vänster och höger. I landet dans versionen, kan kvinnor partner med andra kvinnor, men ballroom dance har en manlig och kvinnlig partner. Dansen är alltid kraftfull och triumfer kvinnans överlägsenhet över beundrande män (åtminstone under dansen). När det gäller dansen är rötter, det finns faktiskt flera förklaringar. Dansen har sitt ursprung i den lilla italienska byn Tarentum, men andra hävdar att denna typ av extatisk dans kan gå ännu längre tillbaka till danser som utförs av grekiska kvinnor att ära Gud Dionysios. Under den 15: e till 17th århundradena, kan kvinnor i Italien har drabbats av en allmän sjukdomskänsla och sjukdom som kallas tarantata, tarantismus eller tarantate. Botemedlet var kraftig dans (inte en sådan osund sätt att bota smärre depression). Några föreslår att kravet på tarantate ansågs vara orsakad av en spindel bett, men återigen, det finns inget förslag att en spindel fanns i Italien som kan orsaka depression eller vanföreställningar. En annan möjlig förklaring är att dans som "behandling" var ett sätt att ta sig runt kyrkan förbud av dans, eftersom den ansågs vara en syndig handling. Men om dansen var ljudet för medicinska ändamål, eller så var det tänkt, skulle människor glädjas att göra en dans som tydligt refererade mäns och kvinnors relationer. Detta var inte syndigt, utan snarare "medicin. " Oavsett ursprung, hittar du flera versioner av musiken i modern tid.

Du kommer att höra musiken i början scener The Godfather på Connie bröllop, och igen i uppföljare. Om du kan hitta den på VHS eller DVD kan du även titta på balett, La Tarentule , första koreograferade och utfört 1839. Om du råkar ha turen att delta i en mycket traditionell syditalienska bröllop, kan du se Tarantella dansade. Man tror att på en gång, skulle de flesta bröllop i södra delarna av Italien har inkluderat dans på bröllop, vilket visas i Coppolas filmer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.