Vad är Tap Dance?

Stepp är en typ av dans som utvecklades i USA under 19th century. Ursprungligen Tap Dance framträdde i svart sångare visar, utan av 1920-talet hade den blivit populär bland både svarta och vita. Idag, ett antal skolor i steppdans kan ses i aktion, och det är möjligt att vidta en rad pekar klasser på flera dans studion och skolor. I steppdans, artister ha skor som har utrustade med metallplattor. Som dansare rör sig, plattorna klicka mot dansgolvet, vilket skapar en karakteristisk knacka ljud. Gängmaskiner kan skapa flera olika dunkande rytmer med fötterna genom att knacka, glidande, och klicka på metallplattor. Observatörer kan njuta av både rörelser dansare och ljudet av avlyssning, med peka dansarna utför ensam eller tillsammans med musikaliskt ackompanjemang. Vissa kompositörer har även skapat kompositioner för tap dansare och orkestrar, med kranen dansarna som trumslagare och andra medlemmar av percussion avsnitt.

rötter steppdans är lite oklara. Flera kulturer har dansen traditioner liknar peka dans, såsom igensättning på de brittiska öarna, som utnyttjar rörelser som liknar dem som används av gängmaskiner. Vissa afrikanska kulturer har också dunkande dans traditioner som fördes otvivelaktigt till USA på slavskepp och flamenco, en stil spansk dans, också en version av kranvatten dans kallas Zapateado. Oavsett ursprung peka dans, har det blivit ett klassiskt amerikanskt dansform.

gängmaskiner vanligtvis använder mycket syncopation, skapa oväntade och mycket livliga rytmer i sina verk. De är också förtjust i improvisation, och de kan göra ensamma eller i grupp. I klassiskt peka, dansaren hela kroppen rör sig längs med fötterna, ofta i mycket prålig, stiliserade rörelser. Broadway kranen är en mycket formaliserad version av den här stilen steppa. "Hoofers," å andra sidan, föredrar att fokusera enbart på rörelserna i sina fötter, behålla sitt övre organ fortfarande. Softshoe är en variant på kran där metallplattor inte används, vilket leder till en mycket lugnare serie av danssteg.

p

Människor som är intresserad av att prova några Tap Dance ut själva kan förmodligen hitta peka klasser eller en privat instruktör lokalt. Peka skor kan beställas via bolag dans utbudet, med några dans studior med små butiker som lager basförnödenheter. Personer som har erfarenhet av igensättning och steg dansar kan finna att de etablerar sig i peka mycket snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.