Vad är Sulfit papper?

Ibland kallas sulfit papper, detta ofta elegant och användbar typ av papper har ett antal användningsområden. Här är några grundläggande information om skapandet av sulfite papper, samt hur den färdiga produkten används på flera olika sätt.

Sulfit papper påbörjar sitt liv genom att skapa vad som kallas sulfite massa. Processen för att skapa sulfite massa är ganska enkelt. Pappersmassa behandlas med hjälp av peroxid eller hypoklorit och sprang genom en operation som ger ett tjockt papper produkt som har förlorat den naturliga färgtonen av pappersmassa och började ta på sig en ljusare nyans. Upprepade ansökningar av kemiska föreningar kommer att resultera i en ännu ljusare nyans, till slutprodukten har fått en lysande vita. Därifrån kan sulfite papper bearbetas vidare till en tjocklek som önskningar, beroende på hur slutprodukten ska användas. En av de vanligaste användningsområdena för sulfit papper är med utvecklingen av fotografier. Den robusta karaktär som de sulfite process säkerställer att papperet kommer att möjliggöra en utmärkt reproduktion av bilden på pappret. Eftersom papperet kan tillverkas i nästan vilken storlek är det möjligt att använda sammansatta för varje storlek som behövs. Tillsammans med den tydlighet som tillhandahålls av sulfit papper, kommer färgkvalitet också utmärkt. Detta är en stor funktion för inte bara färg fotografier, men också för produktion av statiska skyltar, som ofta förlitar sig på färg för att fånga uppmärksamheten hos personer som kör förbi.

Ett annat användningsområde för sulfite papper är i produktion företagsrelaterade pappersprodukter, t. ex. portföljer, mappar, omfattar försäljning broschyr, och reklamartiklar där utseende är mycket viktigt. När laminerat ger sulfite papper en lysande bakgrund till logotyper, grafik och även text som kommer att göra mycket för att stärka professionellt utseende på företaget. Eftersom sulfite papper finns i flera vikter, är produkten idealisk för alla trycksaker som förväntas innehålla upp till frekvent hantering under en längre tid.

Sulfit papper är också papper för val många författare, som föredrar att lämna in sina manuskript av hög kvalitet lysande ark. Manuskriptet kopior som är tryckta på papper sulfite kommer också att motstå gulnande under åren, och inte heller blir sprött med tiden så snabbt.

Allt som allt har sulfite papper ett antal intressanta användningsområden inom flera olika branscher. I huvudsak, om det finns en önskan eller behov av att förbereda någon form av tryckt text eller grafiska dokument som måste vara stark, levande och motstår slitage under ett antal år, är sulfit papper det perfekta valet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.