Vad är Stagediving?

Stagediving är handlingen att klättra upp på scenen på en rockkonsert och hoppar rakt in i folkmassan, eller falla tillbaka in i folkmassan, vanligtvis i en mosh pit eller Slam Dance grop, där förhoppningsvis folk kommer att vara positiv till din hoppa och fånga dig. Bruket av Stagediving blev särskilt populär under punk rock period då mosh pits hittades vanligt. Musiker Iggy Pop krediteras som en av de första musikerna till etapp dyka, där hans publik skulle fånga honom. En liknande eller relaterade praxis är folkmassa surfing, där publiken går en person fram och tillbaka över deras huvuden. Om musiker är hopen surfing, han så småningom går tillbaka till framsidan av publiken så han kan klättra upp på scenen. Det kan säkert hävdas att Stagediving är en ganska aggressiv och ganska riskabelt handling, speciellt om du inte är en bandmedlem. Först, om du hoppa från en hög scen och folk inte fånga dig, brutna ben och hjärnskakningar kan bli följden. I en mycket strömförande mosh pit, kan du mycket väl få trampade under fötterna på huvudet smällare eller slam dansare, eller bara den entusiastiska folkmassan vid fronten.

För det andra, med stora konserter i stora lokaler, kan säkerheten vara tight. Många band ange med en barriär uppfördes mellan bandet och scenen. Det är ofta flera meter bort från scenen och kan patrulleras av säkerhet medlemmar. Försöka få över eller under detta hinder kan leda till din avhysning från en konsert.

Slutligen, inte alla konserter är lämpade för Stagediving. Det är oftast gjort i de farhågor som antingen heavy metal eller hardcore rock av andra slag. Försök inte Stagediving vid en Celine Dion konsert. Det finns ingen mosh pit att fånga dig, och du kan istället för att omfattas av säkerhet, eller om du får på scen faller ganska platt på huvudet. Det finns gott om Internet diskussioner om lämpliga platser för att försöka Stagediving. Många föreslår mindre lokaler med minimal säkerhet. Vissa rekommenderar också dykning bort etapper som är ganska lågt, så risken för skador är minimal, om du inte omfattas av moshers. För hardcore utövare av Stagediving, högre stadier och högre säkerhet kan vara en del av utmaningen, och de insisterar på att även om risken är större, frukterna av en framgångsrik fas dyk är mycket större också.

Även om det är en praxis som du ser i många konserter, det absolut inte kan rekommenderas som en verksamhet av val. Risken för skador är för stor. Trots denna varning, eller kanske på grund av det, steg dykare fortsätta att leva som bara kan beskrivas som en extrem aktivitet. Om du vill undvika att bli hoppade på vid en konsert där etapp dykare kan försöka hoppa in i folkmassan, undvika fram-och mitt i mosh pit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.