Vad är Säckpipa?

säckpipor är musikinstrument som oftast förknippas med de brittiska öarna, men de spelas på andra ställen också. Den distinkta mässings ljudet av en uppsättning av Great Highland Säckpipa kan ofta höras i skotska arv fester och parader. Spela säckpipa och kräver utbildning och kompetensutveckling, eller de ljud som produceras kan vara ganska otrevliga när spelaren inte vet vad han eller hon gör. Flera företag tillverkar säckpipor till försäljning i Storbritannien och utomlands. Det finns fyra viktiga komponenter till en uppsättning säckpipa: en lufttillförsel, en väska, en Chanter, och en drone. Ytterligare drönare får anbringas på påsen för att uppnå en större variation i ljudet. När du spelar, måste säcken hållas fullt pumpas med de ansträngningar som spelare, som kan vara mycket fysiskt krävande, särskilt när spelaren är också marsch. Mekaniserade metoder för att skapa en jämn lufttillförsel har undersökts, men inte allmänt antagna.

Säcken kan tillverkas av naturliga eller syntetiska material, men det måste vara täta. Spelaren andas in ett blåsrör för att tilluften till väskorna. De flesta moderna blowpipes har ett sätt ventil för att förhindra luft från att fly. Luft strömmar ut ur påsen och genom drönare och Chanter att skapa musik. The Drones är enda ton rör som kan anpassas för att producera olika toner. De sänder ut ett ständigt lågt bakgrundsljud. Den chanter är den del av säckpipa som faktiskt spelas, med spelaren som omfattar eller utsätta olika hål för att göra anteckningar. Vissa säckpipor har två chanters som kan spelas i harmoni. Den rötter säckpipa är mycket gamla. Man tror att de har sitt ursprung i Mellanöstern, där släktingar till säckpipa är fortfarande spelas idag. Som Mellanöstern handelsmän och upptäcktsresande mötte européerna, säckpipa spridda över den antika världen. Både grekerna och romarna avses säckpipa i måleri, skulptur och skriva. Romarna förde rören till de brittiska öarna, där de antogs lätt och fortsätter att spelas idag.

En del människor förknippar säckpipa med hemska ljud, de är faktiskt väldigt vackert när de hanteras av en erfaren spelare. Ett antal subtila och komplexa musikaliska trick kan genomföras med säckpipor. Många av låtarna utformad för instrumentet beklagar och episka dikter, som komplement till ljudet av rören mycket elegant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.