Vad är Rumba?

rumba hänvisar till flera Latinamerikansk dans former, som skiljer sig mycket. Nästan alla rumba danser är tänkta att sluta det sexuella förhållandet mellan parterna. Det rör sig kan vara subtil eller ganska självklart, beroende på vilken typ av dansade form. Den kubanska rumba är mycket annorlunda än vad man skulle se i en sällskapsdans konkurrens. Dansen är mycket energisk och ansågs ha fått direkt från dansande afrikanska slavar runt om i Västindien och Karibien. Dance historiker datum utförandet av denna form av rumba tillbaka så tidigt som i slutet 19th century. Några av de arbeten är så suggestiv och ärlig, att dansen ansågs ofta oacceptabla i de länder det utfördes, och var förbjuden. Den kubansk rumba kräver en hög grad av sportighet, eftersom det är mycket snabb . Dansen är en förförelse försök på den del av den manliga, med det kvinnliga stående resistent mot mannens charm. Denna form av rumba inkluderar ofta akrobatiska rörelser, såsom handstående, flips och cartwheels, vanligtvis utförs av hanen. För att uppnå sexuell tillfredsställelse, måste han imponera på sin kvinnliga partner. Den andra delen av det kubanska rumba ger vanligtvis dansarna tätt ihop, och rörelserna är lätta tecken på sexuell längtan. Det är mycket vad man kan anse "olämpliga" kroppskontakt när par ansluta, och många flyttar ange olika sexuella positioner med manliga klart dominerande. Partnerna är ofta höft till höft i dans anslutningar. Denna typ av formulär ses sällan utom i utställningar eftersom det kräver en hel del utrymme för att göra det ordentligt. Dansarna är mestadels isär, och använda en stor del av golvytan när de utför mycket olika akrobatiska flyttar långt ifrån varandra. Eftersom kubanska rumba ansågs opassande, en ny dans, kallad son rumba, utvecklades. Denna dans är mycket långsammare i tempo och har varit den traditionella dansen anpassad för Ballroom Dancing tävlingar. En tredje rumba, Danzon är extremt långsam, och ibland ses i West Coast Swing varianter.

Sonen rumba är tänkt att funktionen honan, en distinkt skillnad från den kubanska rumba. Det anses sovrummet dans, eller "dans för kärlek. " Honans drag är avsiktliga och förförisk, som hon friar till sin älskare till sovrummet, men inte alltför snabbt. Dansen är i huvudsak en retas tills dess sista stund, så hanen agerar antingen uppskattande eller aggressivt. Men när manliga rörelser blir skyndade, stöter honan försiktigt honom. I sista stund, den kvinnliga och manliga dansa tätt tillsammans, vilket motsvarar uppfyllelse.

Son rumba infördes till USA på 1920-talet och var under en tid ganska populär. Orsakade dock införandet av mambo den rumba vara relativt ignoreras tills den återinfördes i Ballroom Dance tävlingar featuring Latin Dance. Nu anses vara både ett viktigt och spännande dans att lära sig, och är särskilt känd för featuring skicklighet av kvinnlig dansare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.