Vad är Ruddigore?

Ruddigore eller The Witch's Curse är en operett av Gilbert och Sullivan. Sir William Schwenck Gilbert skrev librettot, och Sir Arthur Seymour Sullivan komponerade musiken. Ruddigore , som ursprungligen Ruddygore , var deras tionde operett tillsammans, efter Mikado . Ruddigore premiär i London på Savoy-teatern, Richard D'Oyly Carte's Theater, den 22 januari 1887.

Ruddigore parodies melodramer, liksom galna scen ur Gaetano Donizettis opera 1835 Lucia di Lammermoor , baserat på ett libretto av Salvadore Cammarano. Grundval av tomten är en förbannelse på Murgatroyd linjen. Enligt förbannelsen måste varje Baronet av Ruddigore begå ett brott en dag eller dö i fruktansvärda plågor. Förbannelsen ärvs tillsammans med titeln. s handlingar Ruddigore börjar i byn Rederring, där Rose Maybud, vars liv styrs helt av en bok om etikett, förhoppningar att hitta en friare vars kärlek hon kan återvända. En friare vars kärlek hon kan komma tillbaka, om han kunde arbeta upp modet att uttrycka det, är Robin Oakapple, verkligen Sir Ruthven Murgatroyd som bor i förklädnad för att undvika förbannelsen. Hans yngre bror, Despard, tro Ruthven vara död, har lyckats titeln.

Robin fosterbror Richard, en av de enda som känner till hans hemliga identitet, kommer hem och Robin berättar hans kärlek. Going to Rose att agera på Robin räkning, konstaterar Richard själv förtrollade och talar sitt eget hjärta, snarare än Robins, med Rose svara som han önskar. Robin in och genom insinuanta kommentarer om en sjöman svåra liv, vinner Rose för sig själv.

Mad Margaret går in för att varna Rose att Sir Despard planerar att göra bort henne i en av sina dagliga kriminella loss, men steg bedriver nu till Robin, och det känns tryggt. Sir Despard går in och beklagar sig över den grymma förbannelse, och förklarar hur han får sina brott över med och tillbringar resten av dagen gör gott i försoningen.

För att komma tillbaka på Robin för att vinna Rose, Richard berättar Despard Robin's Secret. De går till Rose och Robin bröllop och Despard utmaningar Robin, hävdar honom som sin äldre bror och den verkliga baron av Ruddigore. Robin medger det, och Rose, ignorera Richard, erbjuder sig att Despard, som vägrar eftersom han nu kan hålla sitt löfte till Mad Margaret. Sedan steg vänder sig till Richard, och Robin svimningar, slutar akt I.

Akt II öppnas i bildgalleriet på Ruddigore slott, med Sir Ruthven och hans tjänare försöker tänka ut nya brott. Rose och Richard komma eftersom de kräver Sir Ruthven samtycke till äktenskapet, och medan Sir Ruthven hotar att begå ett brott mot dem, överlistar Richard honom med en Union Jack, som han inte kan övervinna. Sir Ruthven ger slutligen sitt samtycke och tillåter dem att lämna. The Ghosts of Sir Ruthven's förfäder kommer ut av porträttet och anklagar Sir Ruthven för att ha underlåtit att uppfylla villkoren i förbannelse. Det säg att han måste bära bort en dam omedelbart. Sir Ruthven sänder ut sin tjänare för att agera för dennes räkning genom att ta en by ogift. Despard och Mad Margaret komma och säga att han faktiskt kan hållas ansvarig för alla de brott som begåtts Despard när Sir Ruthven var förklädd Robin. Han bestämmer att trotsa förbannelsen och ta konsekvenserna.

Den anställde återvänder från byn med Dame Hannah som griper ett svärd och går efter sir Ruthven. Han kallar till spöke hans farbror, Sir Roderic, som hade utsetts till Hannah och Hannah och Sir Roderic känna igen varandra och efterfrågan privatliv. Sir Ruthven blad, bara att gå tillbaka några minuter senare bråttom, följt av hela rösterna. Han har hittat en out. Eftersom förbannelse kräver att om han inte begår dagligen brott, måste han dö, vägran att begå ett brott är också ett brott, eftersom det är motsvarigheten till självmord. Därför bör Sir Roderic inte vara död och i själva verket befinner sig "gott liv", i vilken stat han och Hannah kan nu lyckliga tillsammans. Rose återvänder till Ruthven, och Richard finner en brudtärna att älska, och alla är nöjda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.