Vad är Raku Keramik?

Raku keramik skapas med en särskild keramisk bränning process som använder både eld och rök för att skapa unika mönster och modeller. Med raku keramik, är pjäsen första bisque sparken. Sedan är det inglasade och genomgår en raku bränning process. Den raku bränning Processen kräver en speciell raku ugn som drivs av propan och når temperaturer på cirka 1800 ° F (ca 982 ° C).

För att slutföra bränningsprocessen måste raku keramik kvar i ugnen i cirka 30 minuter. Den raku keramik tas sedan bort från ugnen med hjälp av speciellt utformade Raku tänger. Medan raku keramik del fortfarande är varm och glödande, är det placeras i en metall kan full av brännbart material. Den värme som avges från raku keramik orsakar detta material till fånga i brand.

Efter materialen i metall kan fånga i brand, ett lock läggs över den kan och raku keramik är förseglat inne. Den raku keramik kan motstå dessa höga temperaturer och brand i burken eftersom den är tillverkad av en speciell typ av lera som kan motstå termisk chock. Traditionell keramik lera, å andra sidan skulle spricka från drastiska temperaturförändringar genomgår Raku keramik. När elden förbrukar syret i den kan, drar det också syre ur raku keramik och dess glasyr. Processen kallas post brand minskning . Det är efter branden steg för utsläppsminskning som skapar den unika utseende Raku keramik. Den resulterande mönster och färger är oförutsägbara, eftersom de skapas genom den naturliga processen med syre tas bort.

Efter raku keramik kvar i den förseglade metall kan i ca 15 minuter, tas det bort och placeras i en burk med vatten. Detta låser mönster som skapades under tiden efter branden steg för utsläppsminskning. Den tid ett stycke bör finnas kvar i kylvattnet beror till stor del på pjäsen och dess storlek.

Eftersom processen att skapa raku keramik behöver arbeta med brännbart material och hög värmer, är det viktigt att använda handskar, skyddskläder och skyddsglasögon vid alla tillfällen när du skapar en ny pjäs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.