Vad är Pyrografi?

Pyrografi är en konstform som förutsätter användning av brännmärken att skapa bilder och andra mönster på trä, läder, eller liknande material. Ibland kallad vedeldning eller pokerwork har denna konstform funnits i århundraden. Exempel på denna teknik kan spåras tillbaka till forntida Egypten samt ett antal afrikanska stammar.

För att skapa ett konstverk med Pyrografi, allt som behövs är en uppvärmd verktyg av något slag, och en lämplig yta som fungerar som duk för bilderna. Spetsen på verktyget appliceras på ytan och lämnar efter sig en lätt svedda indrag. Flera ansökningar tillsammans skapa en bild eller konstruktion önskad av konstnären. Det är möjligt att använda trä sektioner som är slipade och relativt platt, eller skriva in bilder på objekt som drivved. På samma sätt kan bilder användas till delar av garvat läder. Den värme verktyget används i Pyrografi varierar. Enkla metoderna omfatta med en vanlig poker metall brand som värms upp i en öppen eld. Det är också möjligt att värma upp spetsen på en del av tråd och använda detta tillvägagångssätt för att skapa mycket detaljerade mönster i skinn eller trä. Med tiden, artister som utför denna typ av konst lärde sig att forma olika tips för användning i konstruktionen. Detta gör det möjligt att skapa bilder som inte är till skillnad penna och skisser bläck.

Tillsammans med den traditionella metoden, är det också möjligt att utnyttja maskiner i skapandet av Pyrografi. Det finns två särskilda typer av maskiner som används för att massproducera konst av detta slag. Wire-maskiner punkt ge förmåga att skapa mycket detaljerade bilder och mönster. Solid-point maskiner är konfigurerade med tips som varierar i storlek och form, och är ofta utmärkt för stämpling en bild på en bit trä eller läder.

Valet av trä för att skapa Pyrografi konst gör en skillnad i utseendet av den slutliga utformningen. När en relativt vanlig bakgrund krävs, kommer konstnärerna använder skogen med ett finare korn. Dock finns det några konstnärer som föredrar skog där säden är mer uttalad, som omfattar de rika skikten av skuggning i själva utformningen.

Tillsammans med med trä och läder, kommer vissa Pyrografi konstnärer använder andra objekt. Ett populärt alternativ är ett hårt skal kalebass som har torkas noggrant. Genom att variera storlek och mått gourds, är det möjligt att skapa en attraktiv samling konstföremål som är idealiska för visning i hemmet eller på kontoret. Precis som trä kan förseglas när bilderna bränns på ytan, kan gourds behandlas för att stärka och skydda trä brinner så att bilderna behåller sitt utseende under många år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.