Vad är Punk Rock?

Medan världen dansade jäkt och sjunga med Abba, små grupper av rebeller, några kalla sig The Ramones, Sex Pistols och Clash skakade saker i sina respektive regioner med något som de kallas rock and roll, men rock författarna kallade "punk rock. "

Punkrock var motsatsen till allt som var populär. Det var snabb, bantade, maskingevär musik som stormade in, sköt upp platsen och lämnade lika plötsligt. Låtarna var oftast korta och hade konfrontation, provocera lyrics. Punk rock tog på teman som etablering, politik, hopplöshet och ångest så vanlig i grunge musik som skulle följa med cirka 15 år senare. Men punk rock fick det att låta som dessa människor ville förändra världen, inte bara gnälla om det.

År 1977 gick punk rock landet i England, trots att den hade redan smugit sig in i USA via The Ramones första album 1975. Punk rock stannade hellre i bakgrunden i USA för flera år, medan det i Storbritannien, blev det nästan mainstream. När The Clash ut London Calling 1979 hade de haft ett par år av berömmelse i Storbritannien, och deras Combat Rock album från 1982 med "Rock the Casbah" tillverkad det till diagrammen i USA

De flesta punkband inte gick platser, men de som gjorde, såsom de ovan nämnda tre grupperna, hade en enorm inverkan på musik av deras tid. Disco dog gång punk rock verkligen kom till stan. Scenen var som fastställts för New Wave band i början av 1980-talet.

Looking enligt punk rock 30 år framåt i tiden, kan en klippa historiker ser många musikaliska utvecklingen i sin linda. Den garage-band sounds of punk rock influerad grunge. Den experimentella sidan av punk influerade band som Duran Duran ta några chanser med instrumentering. Sisters gör det för sig själva i punk reste en ny våg av flicka grupper-även band som Courtney Love's Hole, eller Babes in Toyland.

Några punkrock låter ännu lite tam dessa dagar, med tanke på death metal och speed metal som har kommit efter det. Det fanns dussintals grupper punkrock som insåg bara regionala berömmelse, men ändrat smak lyssnare som tröttnat på Slick, soligt, över-producerad pop. När punk rock rullade in, var det omöjligt att ignorera. nbsp; nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.