Vad är Polka Dots?

prickiga är ett mönster, antingen fast eller slumpmässiga, i cirklar, eller prickar, som kan vara olika storlekar eller alla lika stora. Polka dot mönster finns i en mängd olika färgkombinationer som begränsas bara av fantasin. Prickiga är inte nära släkt med polka musik, men tros vara uppkallad efter den musik som de var båda väldigt mycket en del av den brittiska kulturen i slutet av 1900-talet.

prickiga fortfarande som idag finns på gåva svepa, kläder, skor och hem objekt inredning. Större, är färgstarka prickiga ofta som nyckfull och roligt och kan vara associerad med barns dekor, påsk dekorationer ägg och clown kostymer. Mindre prickiga anses ofta dressier och finns det fortfarande exempel på sådana saker som mäns band, inredning tyg för hem och några kvinnor klänningar.

Marilyn Monroe bar prickiga på några av hennes klänningar och Disneys Mimmi Pigg bär prickiga på hennes kläder. Bob Dylan är känd för att bära svarta och vita prickiga på hans skjortor under flera decennier. Gwen Stefani, Paris Hilton, Carmen Electra och Sarah Jessica Parker har alla blivit fotograferad bär snygga prickiga. Klänningar, skjortor, skor, väskor och stövlar regn är bara några av de artiklar du kan köpa som prickar funktionen polka.

Troligtvis den mest kända sången om prickiga är 1960's "Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini . Sången framfördes av Brian Hyland och skriven av Paul Vance och Lee Pockriss. Det var ett nummer en låt i USA 1960.

Anläggningen, Hypoestes phyllostachya , är känd som Polka Dot anläggningen. Det är en liten grön planta med rosa fläckar som ser ut som prickiga. Anläggningen finns även med vita eller röda polka dot-like spots. Den används ofta för kanter runt rabatterna eller container trädgårdar att lägga till färg och mönster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.