Vad är Percussion?

De flesta människor förstår att slagverk har att göra med musikinstrument, som fat. Det kan dock överraska många personer reda på att percussion går utöver vad de kan tänka på som slagverk. I verkligheten handlar slagverk till alla typer av musikinstrument som används för att producerar ljud med hjälp av slående, sharking, skrapa eller plockning instrumentet. Här är några exempel på slagverk, varav vissa kan överraska ett fåtal personer. När tänker de flesta på ett slagverksinstrument, trummor kommer att tänka på. Detta beror på att trummorna används ofta för att bidra till att upprätthålla och förstärka rytmen av en melodi. Huruvida en uppsättning bongotrummor, en virveltrumma, eller en fullständig uppsättning av trummor, är effekten av percussion skapas genom att slå på trumman huvuden med antingen trumpinnar, trumma penslar, eller med fingertopparna.

Tillsammans med trummor, många människor känner cymbaler som källor till percussion. Cymbaler kan användas som ett separat instrument, eller som del av ett trumset. Normalt är cymbaler också används för att förstärka delar av melodin, ibland lägga till en dramatisk effekt på prestanda. När man spelar i en orkester eller Marching Band, vanligtvis cymbaler placeras längst bak i processionen. Det finns ett antal snabba och enkla att behärska percussion instrument. Den tamburin, tablas (rytm käppar) och maracas är exempel på dessa enkla men trevliga klingande tillägg till musikframträdanden. Både maracas och tamburin enkelt kan spelas med en hand, vilket gör det möjligt för en artist att spela både instrument samtidigt. Tablas vanligtvis antingen komma i set om två, eller med en rytm käpp och ett block. Alla tre av dessa typer av slagverk används normalt som ett sätt att hålla takt med musiken, som agerar som ett extra element till den totala ljudnivån och arbetar också tillsammans med trummor att upprätthålla ett välfungerande i den musikaliska komposition.

Percussion förknippas vanligen med att hålla ett beat av slående eller skaka ett instrument, men plockning strängar för att skapa tilltalande vibrationer anses också vara en del av percussion erfarenhet. Ur detta perspektiv, harpa betraktas som ett slagverksinstrument. Den melodiska vibrationer mönster som skapas från plocka strängarna på en harpa bidrar till att upprätthålla en känsla av logiskt flöde till musiken, och drar lyssnaren in i sammansättningen.

Vare sig man talar om välkända slagverk och regionala exempel på instrument de percussio , är det viktigt att komma ihåg att alla former av slagverk fungerar som stöd till melodi av musikalisk komposition. Samtidigt som aldrig ger huvudinriktning för hela musikstycke är percussion ofta förekommit i en del av arbetet i många genrer. I nästan samtliga fall är percussion ett viktigt sätt att betona melodin och lägga till en finish i utförandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.