Vad är Minimalism?

Minimalism är ett vitt begrepp som används för att beskriva rörelser och arrangemang av olika element i olika kreativa och konstnärliga verk och strävanden. Medan många människor tenderar att associera minimalism med måleri, är den princip också tillämpas i skapandet av musikaliska kompositioner, teaterföreställningar, och även inredning. I samtliga fall är minimalism definieras som eliminera faktorer som anses vara onödiga och ge grundläggande funktionerna att fungera i en oinskränkt sätt.

Även om begreppet minimalism har funnits i århundraden, kom idén skall förstås som en särskild konstnärlig form under 20th century. När det gäller målning, är minimalism tros ha uppstått från den modernism period i början av århundradet och fick sin största inflytandet efter slutet av andra världskriget. Minimalist konstnärer ofta skulle skapa visuella bilder som demonteras och betraktas kala av traditionalister. Medan belackare minimalism hitta arbete saknar djup och räckvidd, förespråkare för den konstform som ofta se denna konstform som fokuserar på grundläggande som inte är behäftad eller döljas genom införandet av sekundära element.

Scenkonsten har också använt sig av idén om minimalism. Istället för att behöva utarbeta mellanstation att sätta stämningen och tonen för en scenproduktion, förflyttning och presentation av de aktörer som ansvarar för upprättandet av tid, plats och riktning av pjäsen. Detta minimalistic tillvägagångssätt ofta betraktas som både en utmaning och en välsignelse för de allvarliga aktör, eftersom den utövande är medel för att framkalla bilder i huvudet på publiken som bidrar till att skapa hela scenen i inre öga. har inredning också påverkats av minimalism åren. Användningen av rena enkla linjer och stilrena utrymme är grundläggande för alla typer av minimalistisk design. Medan utrymmet funktionella, det är oftast mycket som hindrar ögat från att landa på de grundläggande komponenterna i konstruktionen. Minimalism i utsmyckning och utformning ofta tilltalar människor som söker lugn, ro och ordning efter att kämpa i en kaotisk värld under större delen av dagen. Ur detta perspektiv, ett rum har inretts med en minimalistisk touch kan ses som ett sätt att gå i pension från busy-ness av världen och in i en helgedom som är tydlig och lugn.

Minimalism påverkar också andra konstformer. Musik, litteratur, samt landskapsplanering alla innehåller exempel på påverkan av minimalism. Huvudsak att alla miljöer bibehålls i en stat som är enkelt, utan mycket ornament, och innehåller endast grundläggande delar kan anses vara minimalistisk karaktär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.